V Prahe sa spúšťa očkovanie bez registrácie. Ľudia dostanú vakcíny na hlavnej stanici i v nákupnom centre

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 11:04 • 2 min
V Prahe sa spúšťa očkovanie bez registrácie. Ľudia dostanú vakcíny na hlavnej stanici i v nákupnom centre

PRAHA - V pražskom obchodnom centre Chodov otvorili nové očkovacie centrum, do ktorého môžu prísť ľudia bez registrácie alebo objednania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa portálu iDNES.cz premiér Andrej Babiš a minister zdravotníctva Adam Vojtěch slávnostne otvoria aj prevádzku centra na hlavnej stanici v Prahe.

V OC Chodov dostanú ľudia vakcínu od Pfizer/BioNTech, ktorú si môžu nechať pichnúť aj ľudia od 16 rokov, zatiaľ čo na hlavnej stanici budú podávať jednodávkové vakcíny od firmy Johnson & Johnson. Obe centrá budú fungovať každý deň.

Ľudia, ktorí sa na týchto dvoch miestach dajú zaočkovať, sa môžu zapojiť aj do súťaže, ktorá je zameraná najmä na mladú populáciu. Raz do týždňa sa bude hrať o smartfón, každý deň niekto získa značkové tenisky a súťažiť sa bude aj o kupóny do distribučnej platformy videohier.

 

Prečítajte si: Nezaočkovaní Česi sa budú musieť po návrate do krajiny testovať


„Očkovacie centrum bude fungovať na princípe „tu a teraz“. To znamená, že ktokoľvek starší ako 16 rokov príde a dostane vakcínu. Stačí si so sebou zobrať len občiansky preukaz a kartičku poistenca,“ povedal v rozhovore pre iDNES.cz riaditeľ IKEM Michal Stiborek. Práve očkovacie tímy z Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny zabezpečujú prevádzku očkovacieho centra v Chodove.

„Je to pilotný projekt, my najmä riešime návrat do normálu. Od 1. septembra sa snáď už deti vrátia do škôl,“ skonštatoval premiér Andrej Babiš počas otvárania centra v OC Chodov. „Je dôležité, aby sa ľudia nechali zaočkovať. Nikto nechce zažiť to, čo sme zažili minulý rok,“ dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: Počet nových infekcií v Česku sa za týždeň takmer zdvojnásobil!


„Očkovanie je pre nás cestou do normálneho života. Myšlienku očkovania bez registrácie som otvoril už dávno. Chceme osloviť okoloidúcich, ktorí sa pre očkovanie rozhodnú napríklad počas nákupov. Očkovanie je, samozrejme, dobrovoľné,“ vyjadril sa minister zdravotníctva Adam Vojtěch. „Už nechceme lockdown. Nechceme zatvárať reštaurácie a školy, ale predpokladom je, že sa ľudia nechajú zaočkovať. Tak môžeme lockdownu zabrániť,“ dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies