Zastupujúci minister zdravotníctva tvrdí, že situácia sa zlepšuje. Nie je potreba zatvárať ekonomiku

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 19:04 • 2 min
Zastupujúci minister zdravotníctva tvrdí, že situácia sa zlepšuje. Nie je potreba zatvárať ekonomiku

BRATISLAVA - Dočasný minister zdravotníctva Eduard Heger má pre Slovákov dobré správy, no najhoršie aj napriek tomu neskončilo. Veľkým problémom je nedostatok lôžok pre kritických pacientov.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní Pandemickej komisie vlády SR  oznámil minister financií a zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger dobrú správu. Zatváranie ekonomiky nebude potrebné, pretože pandemická situácia sa totiž stabilizovala a mierne sa zlepšuje. Minister financií Eduard Heger, ktorý rezort zdravotníctva dočasne vedie uviedol, že ešte stále nie je čas na masívne uvoľňovanie opatrení.

 

Zároveň informoval, že pandemická komisia považuje za nevyhnutné predĺžiť núdzový stav o ďalších 40 dní. Ak by sa totiž nepredĺžil, zrútil by sa systém pandemickej ochrany.

 

img

Ako informoval štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Peter Stachura, mobilita obyvateľstva ostáva na rovnakej úrovni. Všetky pravidelne sledované ukazovatele majú klesajúci trend, reprodukčné číslo zostáva na približne rovnakej úrovni. Záchranná zdravotná služba hlási nižšie počty výjazdov k pacientom s ochorením, čo by sa malo premietnuť do nižšieho zaťaženia nemocníc.

 

Súvisiaci článok: Dobré správy pre Slovensko! Najhoršie máme za sebou, v druhej vlne sme však obetovali "svojich starkých"

 

„V nemocniciach je stále menej nakazeného personálu, čo pozitívne vplýva na poskytovanie zdravotnej starostlivosti,“ uviedol Stachura. Veľkým problémom je však nedostatok lôžok pre kritických pacientov, ktorí vyžadujú umelú pľúcnu ventiláciu. Úmrtia sú naďalej pomerne vysoké, v priemere v nemocniciach zomiera 70 až 90 ľudí denne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies