Netflix zrušil natáčanie seriálu v Turecku. Miestne orgány boli proti homosexuálom v sérii

NETKY.SK • 22 Júl 2020, 16:42 • 2 min
Netflix zrušil natáčanie seriálu v Turecku. Miestne orgány boli proti homosexuálom v sérii

Istanbul - Netflix zrušil výrobu tureckého seriálu If Only. Turecké úrady odmietli povoliť produkciu seriálu, pretože v ňom bola homosexuálna postava.

slovakia

left justify in out

Overenie scenáru

Spoločnosť Netflix oznámila prácu na novom tureckom seriáli If Only už v marci. Očakávalo sa, že bude vytvorená poprednou tureckou dramaturgickou spoločnosťou Ay Yapim a hlavnú úlohu splní herečka Ozge Ozpirincci.

 

img

Neskôr však museli tvorcovia a producenti zmeniť plány. Turecká vláda skontrolovala scenár a požadovala, aby z neho bola homosexuálna osoba odstránená.

 

Netflix odmietol meniť alebo opravovať scenár. Turecké orgány nevydali licenciu na výrobu, potom Netflix natáčanie seriálu úplne zrušil.

 

Netflix bude naďalej pôsobiť v Turecku

Mahir Ünal, hovorca tureckej vládnej strany, uviedol, že turecké orgány majú záujem o spoluprácu s Netflixom. Potvrdil tiež, že úrady požadovali odstránenie homosexuálnej postavy zo série a vyjadril zmätok nad rozhodnutím spoločnosti.

 

"Mali by sme schváliť všetko, čo robí Netflix, považovať za správne a súhlasiť? Nemáme právo robiť výhrady k niektorým veciam?" povedal.

 

img

 

Hovorca Netflixu sa nevyjadril k situácii. "Naša spoločnosť stále chce spolupracovať s kolegami z Turecka. Sme hrdí na ich neuveriteľný talent. Teraz máme vo výrobe niekoľko tureckých originálov a bude tu ešte viac. Tešíme sa, že sa tieto príbehy podelia s našimi divákmi z celého sveta", zdôraznil.

 

Dej seriálu If Only sa sústredil na príbeh ženy, ktorá je nešťastná z manželstva. Podľa scenára bola premiestnená v obdobie pred tridsiatimi rokmi, v deň, keď sa zasnúbila s manželom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies