Petr Čech rezignoval na svoju funkciu v londýnskej Chelsea

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 17:11 • 2 min
Petr Čech rezignoval na svoju funkciu v londýnskej Chelsea

LONDÝN – Zemetrasenie v Chelsea pokračuje. Klub v uplynulých dňoch opustili niekoľkí významní funkcionári, ku ktorým sa pridal aj bývalý brankár Petr Čech.

slovakia

left justify in out

Niekdajší český reprezentant vo funkcii poradcu športového a technického úseku skončí na konci mesiaca. Podľa webu londýnskeho klubu, ktorý prebralo konzorcium amerického investora Todda Boehlyho, sa plzeňský rodák rozhodol odstúpiť. Štyridsaťročný Čech sa do manažmentu Chelsea, kde v priebehu jedenástich rokov získal trinásť trofejí, vrátane štyroch triumfov v Premier League a víťazstvách v Lige majstrov a Európskej lige, presunul krátko po ukončení kariéry v konkurenčnom Arsenale.

 

 

„Bolo mi veľkou cťou, že som v Chelsea plnil túto rolu v predchádzajúcich troch rokoch. Cítim, že s príchodom nových vlastníkov nastal správny čas na odchod. Som rád, že je klub vo výbornej pozícii. Som presvedčený o tom, že Chelsea bude úspešná na trávniku i mimo neho,“ vyjadril sa pre klubové stránky.

 

Chelsea vlastnil od roku 2003 ruský oligarcha Roman Abramovič, ktorý bol po februárovom ruskom útoku na Ukrajinu zaradený v Británii na sankčný zoznam kvôli väzbám na prezidenta Vladimira Putina. Po výzvach, aby sa vzdal kontroly nad klubom, ho zveril do rúk správnej rady klubovej charitatívnej nadácie. Klub následne fungoval na základe špeciálnej vládnej licencie, ktorej platnosť vypršala koncom mája.

 

 

Konzorcium Boehlyho odkúpilo klub za 2,5 miliardy libier. Čiastka za predaj poputuje na zmrazené konto ruského podnikateľa v britskej banke, pričom bude následne použitá na dobročinné účely. Americkí investori sa taktiež zaviazali k tomu, že okrem samotnej kúpy investujú sumu vo výške 1,75 miliardy libier do mužského a ženského tímu, ako aj do infraštruktúry.

 

 

Pred Čechom už Chelsea oznámila odchod riaditeľky Mariny Granovskej a predsedu Brucea Bucka, ktorý sa presunie do funkcie poradcu. „Peter je dôležitým členom klubovej rodiny. Chápeme jeho rozhodnutie odstúpiť a ďakujeme mu za jeho prácu vo funkcii poradcu. Prajeme mu to najlepšie,“ dodal Boehly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona