Fico: Urobíme všetko preto, aby vznikla vláda, Čaputová mi dala 14 dní

NETKY.SK • 2 Október 2023, 16:15 • 2 min
Fico: Urobíme všetko preto, aby vznikla vláda, Čaputová mi dala 14 dní

Nebude to ľahký proces, ale urobíme všetko preto, aby vznikla vláda Slovenskej republiky, uviedol Fico. Nechcel oznamovať, v akom poradí bude s ďalšími stranami rokovať.

slovakia

left justify in out

Predseda Smeru-SD Robert Fico má na zostavenie vlády 14 dní. Oznámil to v pondelok po tom, čo si ako šéf víťaznej strany sobotných  parlamentných volieb prevzal poverenie na zostavenie vlády od prezidentky Zuzany Čaputovej.

"Nebude to ľahký proces, ale urobíme všetko preto, aby vznikla vláda Slovenskej republiky," uviedol Fico. Nechcel oznamovať, v akom poradí bude s ďalšími stranami rokovať.

V pondelok sa hlava štátu okrem Fica stretne aj s predsedom hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom. V utorok bude rokovať s predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim. V nasledujúcich dňoch budú pokračovať stretnutia s ďalšími lídrami.

Do parlamentu sa celkovo dostalo šesť strán a hnutí a jedna koalícia. S podporou 22,94 percenta hlasov zvíťazil Smer-SD, čo mu prinieslo 42 kresiel v Národnej rade SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Topky/Maarty)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies