Šokujúce svedectvo bývalého mafiána!

NETKY.SK • 17 September 2021, 07:25 • 2 min
Šokujúce svedectvo bývalého mafiána!

Vedel, ako chutí život zasvätený mafii. Poznal vôňu všetkého, čo by sa dalo vo všeobecnosti prehlásiť za hriešne.

slovakia

left justify in out

Jeho teritóriom bola Budapešť a mafiánskym praktikám sa prepožičiaval bezmála 20 rokov. Vo vlastníctve mu nechýbali zbrane a hoci sa oženil a splodil deti, rád sa zahrával s inými ženskými telami.


Drogy sa mu stali chlebom každodenným a ich užívanie sa neskôr dostalo na úroveň nevyhnutnosti. Ten, koho trápi závislosť, potrebuje to, k čomu je pripútaný a vedie ho presvedčenie, že túžba je rovnako dôležitá a neopomenuteľná ako dýchanie.

 

Prečítajte siAko a kde je možné vidieť Boha?

 

Pokiaľ ide o finančné zabezpečenie, mohol by spisovať hrubizné knihy a jeho výlet za spomienkami by sa niekomu zdal až na neuverenie. V isté dni, pre neho zrejme obyčajné, dokázal zarobiť 20 000 eur, a to každých päť minút. Ako vravím, na neuverenie.

 

Niečo sa stalo

 

V meste, ktoré leží neďaleko Budapešti, sa čosi prihodilo. Pravdaže, čakalo sa od neho, že nebude otáľať a situáciu vyrieši. Úloha bola daná veľmi jednoducho, teda aspoň pre muža v jeho postavení. Vyzbieranie výpalného vo výške 70 000 eur by sa mu aj podarilo, ak by nezasiahol zákon.

 

img

 


Namiesto obohatenia ho ale počkalo väzenie, 18 mesiacov sa potýkal so stratou slobody a musel čeliť tichému, ale presnému hlasu svedomia. Len čo ťažké obdobie pominulo a on znovu podľahol pokoju vo vlastnej posteli, z rukáva povyťahoval veľkolepé sľuby. Pred tvárou členov rodiny sa zaprisahal, že bude najlepším manželom a otcom, akým len môže byť a že urobí čokoľvek, aby sa minulosť neopakovala. Veru sa aj snažil a dva mesiace mu akosi vydržalo správať sa podľa daného prísľubu, takže si okolie vydýchlo od úľavy a na okamih sa rozlúčilo s obavami.

 

Ešte horší


Potom sa však nádeje rozplynuli a zostal z nich iba prach. Nikdy nemal sklon k spôsobom anjela, ale ako sa pohoršil, ako sa ešte viac ponoril do temnoty, je priam zarážajúce.
Nemohlo sa to skončiť dobre, to bolo pravdepodobne zrejmé nielen najbližším, ktorí sa nemo prizerali, ale aj jemu samému.

 

Možno vás zaujme: Kresťan nepije, netancuje, nefajčí a neflirtuje

 

Opäť ho privítalo zatknutie a tentoraz nad ním visela naozaj ťaživá hrozba. Dostal sa do nebezpečenstva, že od zvyšku sveta bude odlúčený na desať rokov. Isteže si taký osud neželal, rád by bol strašidelne pôsobiacej budúcnosti unikol, ale nevedel, ako by čosi také dosiahol.

 

Premýšľal, spytoval si srdce a výsledkom bolo, že prvý raz v modlitbe zameral pozornosť na Boha.„Ak ma odtiaľto dostaneš, nikdy viac nesiahnem na peniaze iných ľudí," dušoval sa. Dodnes si pamätá, že sa modlil v stredu a o dva dni neskôr ho skutočne prepustili.

 

Španielsko


Víťazstvo to však nebolo ani zďaleka konečné. Nemohol zaľahnúť v tichej radosti a dúfať, že ho trest minie. Pobalil si veci, oboznámil rodinu s rozhodnutím a odcestoval do Španielska. V inej krajine začal hru na skrývačku, v ktorej zaznamenával znamenitý úspech. Nadobúdal značný zisk, deň čo deň mu pribúdalo 1 000 eur. Ktovie, ako by jeho príbeh bol pokračoval, keby sa čas neposúval, dátumy v kalendári sa neotáčali a nenastal by 19. apríl 2009.

 

K téme: O tom, ako vyzerá skutočná viera v Boha

 

Vtedy, keď sa zdalo, že ho nič neprekvapí a svoje krivé chodníky má pevne pod kontrolou, pocítil telesnú bolesť v takej miere, o akej by sa mu ani nesnívalo. Zvracal, zvíjal sa pod náporom kŕčov, potil sa a zápasil s telom. „Vyvráť zo seba svoju minulosť," začul hlas spoza chrbta. Áno, niekto by sa mohol domnievať, že ho trápili halucinácie, koniec-koncov v stave, v akom sa nachádzal, by to nebolo vonkoncom čudné. Ale pre toho, kto verí, rovnako ako pre neho, je jeho zážitok dôkazom, ako Boh zasahuje a prihovára sa občas nadprirodzene.

 

Zmena

 

Niekdajší mafián sa napokon konečne odovzdal Stvoriteľovi. Vydal mu do rúk hriechy, aby ich uzdravil, podal mu prítomnosť, aby ju naplnil a zveril mu aj budúcnosť, aby ju presvetlil.
Zmenil sa on, premenila sa i jeho rodina. Našiel slobodu a vyliečil sa zo závislostí, ktorých mal, mimochodom, hneď niekoľko. Bol závislý od drog, pitia kávy, fajčenia cigariet a od sexu s početným zástupom žien.

 

Hore nohami


Jeho skúsenosť sa rozbaľuje ako dobrodružstvom podfarbený román a predsa je skutočná ako vzduch, ktorý dýchame. Za zmienku celkom určite stojí aj návrat do rodného kraja, ku ktorému ho podnietil Boh, a hoci sa muž, čo okúsil naozaj všeličo, bránil, nakoniec sa zmieril i s pravdou, že nie je správne vyhýbať sa spravodlivosti a nechal sa spútať väzením.

 

img

 

Nevnímal to však ako bremeno plné odriekania, naopak, vžil sa do pobytu za mrežami ako misionár, ktorý zadarmo dával povzbudenia a učil cestám opísaným v Biblii. Väzni sa jeden za druhým čudovali, uverili a miesto známe výskytom kriminálnikov sa pod jeho vedením obracalo hore nohami. Nikto, kto sa na nezvyčajné udalosti zahľadel, si nemohol nevšimnúť náhly posun v atmosfére a zašlo to tak ďaleko, že sa riaditeľ strachoval vzbury. Pravda, také čosi si dovoliť nemohol, a tak bývalého mafiána preložil a dúfal, že kríza je zažehnaná.

 

Muž s pestrou minulosťou zavŕšil väzenské dielo tam, kde spolu prebývalo 1 500 odsúdených a jeho presviedčanie o viere sa skončilo neskutočne. Vytvorili spoločenstvo 150 veriacich, ktorí i napriek prostrediu spoločne trávili čas presne tak, ako keby sa nachádzali v cirkvi na nedeľnej bohoslužbe. A keď už ani len nepomyslel na skrátenie trestu a nevypytoval sa na návrat domov, dostal odmenu za vykonanú službu a bezchybné správanie. Mohol sa znovu venovať rodine a naďalej spoznávať, aký dobrý je Boh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona