Ďalšie slovenské mesto prosí o pomoc s utečencami

NETKY.SK • 10 Marec 2022, 15:38 • 2 min
Ďalšie slovenské mesto prosí o pomoc s utečencami

BANSKÁ BYSTRICA - Mesto pod Urpínom už nemá dostatok ubytovacích kapacít pre Ukrajincov, ktorí utekajú pred vojnou a aktuálne ich nemôže ubytovať.

slovakia

left justify in out

Vyzýva preto všetkých obyvateľov mesta i blízkeho okolia, pokiaľ majú takú možnosť, aby boli nápomocní a kontaktovali samosprávu. TASR o tom vo štvrtok informoval Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.

 

 

„Denne prichádza do nášho mesta mnoho ľudí, najmä matky s deťmi, vojna im berie domov. Snažíme sa vytvoriť pre nich aspoň malý pocit bezpečia,“ reagoval primátor Ján Nosko s tým, že vedenie mesta si uvedomuje, že situácia je pre ukrajinských utečencov zložitá a komplikovaná.

 

Samospráva má snahu pomôcť im, aby sa v Banskej Bystrici napriek tomu, že je pre nich neznáma, cítili dobre a mali pocit, že sú v priateľskom prostredí.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO Košický primátor prosí o pomoc: Začíname čeliť humanitárnej kríze!

 

Podľa Strelca od začiatku vojnového konfliktu samospráva zabezpečuje pre ľudí z Ukrajiny aj ubytovanie. Doterajšie kapacity sú však už naplnené a pri príchode ďalších ich nebude mať mesto kam umiestniť.

 

„Naša databáza ubytovacích kapacít zostala v súčasnosti prázdna. V najbližšom období očakávame prílev početnej skupiny ľudí z Ukrajiny. V tejto chvíli nemáme skutočne žiadne voľné miesto, kde by sme im mohli ponúknuť strechu nad hlavou. Situáciu, ktorá je mimoriadne vážna, riešime aj v koordinácii s Banskobystrickým samosprávnym krajom,“ zdôraznil Nosko.

 

 

Mesto tak opätovne prosí Banskobystričanov, ktorí majú voľné rodinné domy, byty, chaty alebo iné priestory vhodné na ubytovanie a sú ochotní ich poskytnúť, aby kontaktovali samosprávu na e-mailovej adrese ic@banskabystrica.sk.

 

Možno vás zaujme: Starček venoval celoživotné úspory ukrajinskej armáde!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies