Dizajnové prvky, ktoré rozžiaria vašu kúpeľňu

NETKY.SK • 2 September 2023, 14:00 • 2 min
Dizajnové prvky, ktoré rozžiaria vašu kúpeľňu

V dnešnej dobe sa dizajn interiéru v mnohých prípadoch stal prednejším ako jeho funkčnosť. Ideálnym príkladom sú viaceré „okrasné“ miestnosti ako napríklad kuchyne, kúpeľne či hosťovské spálne v miliónových vilách. Ak chcete svoju kúpeľňu skrášliť, no zachovať jej maximálnu funkčnosť, poradíme vám, ako to docieliť.

slovakia

left justify in out

Z funkčných prvkov estetické

Ak by ste do vašej terajšej kúpeľne iba pridávali nespočetné množstvo dekorácii, po chvíli by sa stala preplnenou. Skúste situáciu zobrať z opačného konca a snažiť sa nahradiť niektoré funkčné prvky krajšími variantami. Reč je  hlavne výrazných prvkoch, akými sú závesy, nástenné či termostatické batérie. Práve dizajnové batérie vedia výrazne dopomôcť skrášleniu celej miestnosti. Ďalším plusom pri spomenutých termostatických batériách je šetrenie za ohrev vody práve vďaka ich termostatu, ktorý môže zabezpečiť aj prevenciu proti popáleniu v prípade neopatrnej manipulácie s teplotou vody.

 

img

 

Osvetlite svoju kúpeľňu

Ďalším podstatným bodom pri redizajnovaní kúpeľne je osvetlenie. Správna voľba svietidiel dokáže v celej miestnosti navodiť príjemnú a upokojujúcu atmosféru. Je lepšie, ak sa nebudete spoliehať na jeden hlavný zdroj svetla, ale zvolíte viacero svietidiel „roztrúsených“ po miestnosti. Takto budete môcť regulovať celkovú intenzitu svetla v kúpeľni podľa vašej potreby. Ďalšou variantou môže byť kombinácia svietidla s iným prvkom kúpeľne, ako napríklad podsvietené zrkadlo, čo vašej kúpeľni dodá nový rozmer.

 

img

 

Zjednoťte miestnosť maličkosťami

Posledným tipom pri zariaďovaní kúpeľne je dizajnové zladenie drobných detailov. Ako vieme, v kúpeľni sa nachádza veľa drobných predmetov a prvkov ako rôzne nádoby, poháre či držiaky. Ak chcete dosiahnuť spojitý, jednoliaty dizajn, radíme zamerať sa práve na tieto prvky. Jednotný dizajn týchto „drobností“ dodá kúpeľni kompaktný vzhľad. Radíme zamerať sa na doplnky ako kvalitné uteráky, držiaky na uteráky, koše či dávkovače mydla.

 

img

 

Záleží na vašej fantázii

Nenechajte sa obmedzovať a snažte sa svoje predstavy naplniť do najmenšieho detailu. Koniec koncov, čas strávený v kúpeľni predstavuje podstatnú časť dňa, preto by ste jej dizajn nemali nechať na náhodu. Vhodným a štýlovým doplnkom môžu byť tiež obrazy na stene s motívom mora, móla alebo s iným vzorom.

 

Všetky spomenuté, no aj mnohé ďalšie doplnky do kúpeľne nájdete na e-shope Glast.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies