Paradox: Mladík letel z Newcastlu do Londýna cez Španielsko, bolo to lacnejšie ako priamy vlak

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 14:44 • 2 min
Paradox: Mladík letel z Newcastlu do Londýna cez Španielsko, bolo to lacnejšie ako priamy vlak

NEWCASTLE – Mladý Joe Furness (21) z Newcastlu sa rozhodol navštíviť svojich kamarátov v Londýne. Samotná cesta sa však stala jedinečným zážitkom.

slovakia

left justify in out

Najprv si rezervoval miestenku vo vlaku, kde chcel použiť svoju študentskú zľavu. Avšak ako každý študent, aj Joe by rád ušetril nejaké korunky navyše a preto sa začal obzerať aj po iných možnostiach cesty. A našiel.

 

Ako si tak obzeral ceny leteniek, zistil, že z Newcastle do Menorky môže letieť len za 15,99 libier (18,17 eur) a následne z Menorky do cieľového Londýna za 10,99 libier (12,49 eur). Naozaj výhodné.

 

img

 

Joe sa tejto príležitosti samozrejme ihneď chopil a ušetril 40 libier (45,45 eur), pričom si počas 12 hodín trvajúceho prestupu užíval slnko a pláž. Dokonca v čase keď pristál na Menorke, sa tam konal miestny festival San Juan, kde sa zabával so Španielmi, ktorých tam spoznal.

 

 

Je zvláštne, že cestovanie ekonomicky náročnou dopravou cez niekoľko krajín je lacnejšie ako vlak na mnohonásobne kratšej trase, čuduje sa Joe a my všetci s ním.

 

"Bolo to naozaj neskutočné, keď som práve prišiel zo severu Anglicka. Na pláži boli stovky španielskych jazdcov na koňoch – dal som si v bare na pláži nápoj Sex on the Beach zvyšok času som strávil na slnku," opísal Joe pre The Ladbible.

 

Na druhý deň ráno sa zobudil a pokračoval v ceste do Londýna za priateľmi. Ako povedal, tento spôsob cestovania by odporučil každému.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies