COVID automat a čo o ňom doteraz vieme

NETKY.SK • 14 December 2020, 15:19 • 2 min
COVID automat a čo o ňom doteraz vieme

BRATISLAVA - Minister Krajčí pripravil pre Slovensko nový plán.

slovakia

left justify in out

COVID automat, z dielne ministerstva zdravotníctva, má sedem fáz. 


Pandemický semafor má byť kompromisom medzi plánom Semaforu zdravia z dielne ministra hospodárstva Richarda Sulíka a toho, ktorý navrhovali odborníci z rezortu zdravotníctva. V diskusnej relácii Na telo, to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. 

 

„Tento semafor je teraz dopracovaný na základe všetkých ostatných údajov, ktoré máme, je vážnym spôsobom vylepšený a je to veľmi zaujímavý nástroj. Poznajú ho členovia Pandemickej komisie, poznajú ho ministerstvá a je to len záležitosť času, kedy ho predostrieme verejnosti,“ povedal Krajčí.

 

 

img

 

Minister ďalej dodal, že verejnosti bude COVID automat predstavený až potom, keď ho schváli vláda. Plán zahŕňa všetky oblasti bežného života, teda reštauračné zariadenia, plavárne, obchody a nákupné centrá, lyžiarske strediská, tiež pravidlá pre fitnes, wellness, aquaparky a kúpele.

 

Semafor by mal fungovať čiastočne aj na regionálnom princípe, najmä v prípade poklesu počtu nakazených v celej krajine.

 

Sulíkov semafor

 

Richard Sulík pritom verejnosti predstavil svoj Semafor zdravia, v posledný novembrový týždeň. Návrh bol však premérom Slovenskej republiky, Igorom Matovičom ostro skritizovaný a odmietnutý.

 

Plán hovoril o opatreniach, pravidlách a odporúčaniach pre celé Slovensko i  pre konkrétne obvody, spomínal plán testovania, riešil cezhraničný režim aj odškodnenie zatvorených či obmedzených prevádzok.


SaS v ňom taktiež navrhovalo, aby dôchodcovia dostávali poštou 15 rúšok mesačne zadarmo a tiež, aby bola pre nich dočasne zrušená bezplatná vlaková doprava, čo SAS odôvodňovala práve zvýšenou ochrancov tejto rizikovej skupiny obyvateľstva.

 

 

Minister zdravotníctva sa zatiaľ k rúškam zadarmo ani k stopnutiu vlakov zadaramo nevyjadril.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies