Supertalent Binder a tím KTM získali svoje prvé víťazstvo v MotoGP

NETKY.SK • 10 August 2020, 12:36 • 2 min
Supertalent Binder a tím KTM získali svoje prvé víťazstvo v MotoGP

BRNO- V nedeľňajšom preteku v českom Brne, získal juhoafrický pretekár Brad Binder svoje prvé víťazstvo v kráľovskej kubatúre MotoGP.

slovakia

left justify in out

V kvalifikácii získal svoje prvé pole position francúzsky pretekár Johan Zarco, na druhom mieste sa kvalifikoval líder šampionátu Fabio Quartararo. Z tretieho miesta štartoval Quartararov kolega Franco Morbidelli, ktorý mal výborný štart a od prvej zákruty sa dostal do vedenia. Hneď v úvodných kolách si dokázal vybudovať sekundový náskok, na druhom mieste v sekundom rozdiele sa dokázal držať Quartararo. Postupne, v priebehu preteku sa obidvaja jazdci KTM začali prebíjať na predné priečky. Druhý pretekár KTM P.Espargaro vyzeral v priebehu pretekov dokonca rýchlejší ako jeho tímový kolega ale v prvej zákrute , kde sa stretol v súboji s víťazom kvaliifkácie Zarcom, španielsky pretekár spadol a jeho preteky sa predčasne skončili. Väčšina pretekárov sa ku koncu preteku trápila so zadnými pneumatikami , takmer všetci až na Bindera. Juhoafričan bol jednoznačne najrýchlejší na trati a v priebehu pár kôl, dokázal predbehnúť Quartarara a neskôr aj taliana Morbidelliho. Quartararo sa trápil so svojimi pneumatikami ešte viac ako ostatní a v záverečných kolách sa cez neho dokázali dostať aj Rins, Oliveira a veterán Rossi. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

Trápiaci sa Dovizioso a Viñales

Po zranení Marquéza sa ako favoriti na titul prepokladali, práve Andrea Dovizioso a Maverick Viñales. Dovizioso sa momentálne hľadá a Maverick je zatiaľ v šampionáte na druhom mieste ale v dnešných pretekoch obsadil až 14.miesto. Jeho tímový kolega Rossi po štarte z 10.miesta sa vyšplhal na 5.priečku.

 

Tohtoročná sezóna je zatiaľ v réžii mladej generácie

Po dvoch víťazstvách Fabia Quartarara, prichádza nový víťaz. Juhoafričan Brad Binder sa stal prvým Juhoafrickým víťazom v histórii MotoGP. V svojej nováčikovskej sezóne dokázal zvíťaziť, hneď v 3. preteku, to sa naposledy podarilo fenoménovi Marquézovi v roku 2013. Po technickej poruche v španielskom Jereze, Franco Morbidelli získal svoje prvé pódium v MotoGP. Sám sa vyjadril - „Binderove tempo som nedokázal stíhať , tak som si povedal, že sa budem sústrediť na udržanie druhej priečky a zisku môjho prvého pódia“. Evidentnú radosť z jeho výkonu, mal aj jeho učiteľ Valentino Rossi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies