Taliansko zhabalo jachtu ruskému miliardárovi Andrejovi Meľničenkovi

NETKY.SK • 12 Marec 2022, 15:03 • 2 min
Taliansko zhabalo jachtu ruskému miliardárovi Andrejovi Meľničenkovi

RÍM- Talianska polícia zhabala luxusnú jachtu ruskému miliardárovi Andrejovi Meľničenkovi. Oznámila to v sobotu kancelária talianskeho premiéra.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, ako sa Meľničenko ocitol na európskom sankčnom zozname v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AFP.

 

Talianske úrady skonfiškovali 143 metrov dlhú jachtu v hodnote 530 miliónov eur v prístavnom meste Terst na severe Talianska. Podľa talianskej vlády ide pritom o najväčšiu motorovo-plachetnicovú jachtu na svete.

 

Meľničenko je majiteľom spoločnosti EuroChem Group, ktorá sa zameriava na výrobu hnojív, a energetickej spoločnosti SUEK. Obe spoločnosti tento týždeň oznámili, že Meľničenko odstupuje z ich predstavenstva.

 

img

 

Podľa Meľničenkovho hovorcu nemá podnikateľ „žiadnu spojitosť s tragickými udalosťami na Ukrajine".
 

„Neexistuje žiadne opodstatnenie pre jeho zaradenie na sankčný zoznam EÚ. Budeme bojovať proti týmto ničím nepodloženým a neopodstatneným sankciám a veríme, že zvíťazí právny poriadok a zdravý rozum," uviedol Meľničenkov hovorca.

 

Talianska polícia minulý týždeň zhabala od ruských oligarchov, ktorí sa ocitli na sankčnom zozname EÚ, vily a jachty v celkovej hodnote 143 miliónov eur.

 

Táto policajná operácia bola súčasťou koordinovanej snahy západných štátov penalizovať bohatých Rusov, ktorí sú spájaní s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies