Palestínsky prezident Abbás pricestoval na návštevu Číny

NETKY.SK • 13 Jún 2023, 09:45 • 2 min
Palestínsky prezident Abbás pricestoval na návštevu Číny

PEKING - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v utorok pricestoval na návštevu Pekingu, uviedli čínske štátne médiá. Čína presadzuje v izraelsko-palestínskom konflikte mierové rozhovory.

slovakia

left justify in out

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v utorok pricestoval na návštevu Pekingu, uviedli čínske štátne médiá. Čína presadzuje v izraelsko-palestínskom konflikte mierové rozhovory. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

 

Oficiálna palestínska tlačová agentúra Wafa uviedla, že Abbás sa stretne aj s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Očakáva sa, že si "vymenia názory... na najnovší vývoj v palestínskej otázke, ako aj na regionálne a medzinárodné otázky spoločného záujmu". Abbás sa v Pekingu stretne aj s premiérom Li Čchiangom. Dlhoročný palestínsky líder je "starým a dobrým priateľom čínskeho ľudu", povedal minulý týždeň hovorca ministerstva zahraničných vecí Wang Wen-pin. Dodal, že Čína vždy podporovala snahu Palestínčanov o obnovu ich legitímnych práv.

 

Si Ťin-pching vlani v decembri navštívil Saudskú Arábiu, kde sa stretol aj s Abbásom a zaviazal sa "pracovať na včasnom, spravodlivom a trvalom riešení palestínskej otázky". Izrael obsadil Západný breh Jordánu, východný Jeruzalem a pásmo Gazy počas tzv. šesťdňovej vojny na Blízkom východe v roku 1967. Tieto územia si Palestínčania nárokujú pre svoj očakávaný nezávislý štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies