Slovensko by malo nadväzovať perspektívne spolupráce, tvrdí Andrej Danko

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 06:22 • 2 min
Slovensko by malo nadväzovať perspektívne spolupráce, tvrdí Andrej Danko

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko sa vyjadril, že Slovensko by sa malo zapájať do spolupráce tam, kde je perspektíva na zlepšovanie úrovne našej krajiny.

slovakia

left justify in out

Andrej Danko sa momentálne nachádza na pracovnej ceste v Bielorusku. Stretol sa tu s hlavnými predstaviteľmi štátu, s ktorými rokoval. Diskutovať bude okrem iných aj s predsedom vlády Sergejom Rumasom a s prezidentom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom. Ide o prvú návštevu tohto charakteru v Bielorusku vôbec.

 

Včera v ranných hodinách sa Danko stretol s predsedom Snemovne reprezentantov Národného zhromaždenia Vladimírom Andrejčenkom. Okrem iného sa spolu rozprávali aj o tom, aké dôležité je poučiť sa s histórie a mať ju neustále na pamäti. V nadväznosti na túto myšlienku sa spoločne zúčastnili aj návštevy Národnej knižnice a Múzea II. svetovej vojny.

 

img

 

Tu si prezreli aj expozíciu venovanú kapitánovi Jánovi Nálepkovi. „Je mimoriadne dôležité pripomínať si udalosti, ktoré poznačili naše národy. Bielorusi si ctia partizánov a odvážnych mužov, ktorí bojovali proti fašizmu,“ vyhlásil Danko.

 

Na Slovensku, žiaľ, začína rásť extrémizmus a práve v týchto časoch je nesmierne dôležité si pripomínať, aké hrôzy má takéto zmýšľanie na svedomí. „Na veľa vecí sme zabudli a je dobré si ich pripomenúť práve na takýchto miestach. Mnoho mladých ľudí dnes ani len netuší, čím bol Ján Nálepka a o čo sa zaslúžil,“ povedal Danko. Následne sa stretol s predsedom Rady republiky Národného zhromaždenia Michalom Mjasnikovičom. „Je nespochybniteľné, že sme si s Bielorusmi mentálne a ľudsky blízki. Aj preto som pri príležitosti 75. výročia oslobodenia Bieloruska a 75. výročia SNP pozval čelných predstaviteľov Bieloruskej republiky na Slovensko do Banskej Bystrice,“ ozrejmil.

 

img
 

Dnes má predseda NR SR na programe stretnutie s predsedom vlády Bieloruskej republiky Sergejom Rumasom a s prezidentom Bieloruska Alexandrom Lukašenkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies