Palestínčania odsúdili Kerryho vyhlásenie v Rade OSN pre ľudské práva

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 18:26 • 2 min
Palestínčania odsúdili Kerryho vyhlásenie v Rade OSN pre ľudské práva

ŽENEVA/RAMALLÁH - Palestínske ministerstvo zahraničných vecí odsúdilo vyhlásenie amerického ministra zahraničných veci Johna Kerryho, ktoré zaznelo tento týždeň na úvod zasadania Rady OSN pre ľudské v Ženeve.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters Kerry obvinil Radu OSN pre ľudské práva, že je posadnutá tvrdeniami o tom, že Izrael porušuje ľudské práva. Zdôraznil, že Spojené štáty budú brániť Izrael pred snahou o jeho delegitimizáciu a izoláciu.
     

Podľa palestínskeho rezortu diplomacie chce Kerry chce upriamiť pozornosť Rady OSN pre ľudské práva "na porušovanie ľudských práv v iných kútoch sveta a považuje snahy izolovať a delegitimizovať Izrael za neoprávnené, a zároveň ignoruje fakt, že Izrael neustále porušuje ľudské práva palestínskeho ľudu v pásme Gazy, na Západnom brehu Jordánu a v Jeruzaleme a nezaoberá sa tým, aký má Izrael, okupačný štát, postoj k medzinárodným vyšetrovacím misiám, ktoré majú za úlohu skúmať porušovanie práv štátom Izrael v Palestíne".
     

"Od Spojených štátov, viac ako od hociktorého iného štátu na svete, sa žiada, aby odsúdili tieto porušovania ľudských práv a urobili všetko pre ich zastavenie a zároveň podporili medzinárodné záväzky a princípy ľudských práv všade na svete, rovnako ako implementáciu monitorovacích mechanizmov vo všetkých štátoch bez výnimiek, najmä keď Spojené štáty sú hlavným patrónom mierového procesu a rokovaní medzi palestínskou a izraelskou stranou," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré palestínske ministerstvo zahraničných vecí poskytlo TASR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies