Rusko sa môže stať svetovým lídrom v implementácii exoskeletonu v priemyselnej výrobe

NETKY.SK • 9 August 2019, 10:16 • 2 min
Rusko sa môže stať svetovým lídrom v implementácii exoskeletonu v priemyselnej výrobe

RUSKO – V krajine sa má údajne začať výroba priemyselných exoskeletónov. V ďalšej fáze testovania sa zúčastnia také veľké ruské spoločnosti ako Gazprom či Rosatom. Príslušnú objednávku dostali vedci Juhozápadnej štátnej univerzity od ťažobnej a hutníckej spoločnosti "Nornickel". Informuje o tom TASS s odvolaním sa na tlačovú službu Ministerstva vedy a výskumu Ruskej federácie v spolupráci s vysokými školami.

slovakia

left justify in out

Priemyselný exoskelet zníži riziko pracovných úrazov a fyzického stresu pracovníkov a zvýši ich produktivitu práce. Masová výroba sa plánuje začať do dvoch rokov.

 

"Vedci z Kursku a Nornickelu uvedú do dvoch rokov na trh priemyselný exoskelet. Uskutoční sa to ako súčasť plnenia zmluvy o realizácii rozvojových prác, podpísanej 5. augusta na univerzite," uviedla tlačová služba. 

 

Spoločnosť v Norilsku v súčasnej dobe už testuje tri exoskeletóny. Zamestnanci ich používajú na vykonávanie ťažkej fyzickej práce, ako je napríklad prenos hmotnosti. Exoskeleton pomáha znižovať záťaž pohybového aparátu, znižuje riziko zranení a tiež zlepšuje výkon.

 

"V nasledujúcich dvoch rokoch sa Rusko môže stať svetovým lídrom v zavádzaní exoskeletálnych komplexov v priemyselnej výrobe a je dobre, že to hlavní hráči na trhu pochopili. Vďaka ich podpore sa budeme môcť posunúť od vytvárania jednotlivých kópií k hromadnej produkcii, čo nielen výrazne zníži konečné náklady na produkt, ale tiež zvýši jeho kvalitu." 

 

"A to bude mať priaznivý vplyv na implementáciu tejto technológie v každodennom živote," cituje tlačová služba rektora Juhozápadnej štátnej univerzity Sergeja Emelyanova.

 

V októbri sa uskutoční ďalšia etapa testovania exoskeletov, ktorej sa zúčastnia také veľké ruské spoločnosti ako Gazprom či Rosatom.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies