Počas tohto víkendu budú zaočkavaní už aj tínedžeri. Iba pár hodín od registrácie, im prišli termíny

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 15:45 • 2 min
Počas tohto víkendu budú zaočkavaní už aj tínedžeri. Iba pár hodín od registrácie, im prišli termíny

BRATISLAVA - Na Slovensku by už po tomto víkende mohli byť zaočkovaní aj 16 a 17-roční ľudia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry SITA dostali niektorí mladí ľudia termíny hneď po prihlásení sa do tzv. čakárne. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský pritom ešte v utorok informoval, že všetci 60-tnici, ktorí majú o očkovanie záujem, by mohli byť prvou dávkou zaočkovaní do konca júna.

 

Tínedžerov zaočkujú Pfizerom

K 27. aprílu bolo podľa Lengvarského zaočkovaných 46 % ľudí z tejto vekovej kategórie. Prideľovanie termínov potvrdila aj hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Veronika Bauch. Dodala, že pre vekovú kategóriu 16 a 17 rokov je vhodná vakcína od spoločností Pfizer/BioNTech.

 

Mohlo by vás zaujímať: K vakcíne sa dostanú aj chronicky chorí pacienti. Budú zaočkovaní Modernou alebo Pfizerom

 

„Preto dostávajú títo mladí ľudia pozvanie na očkovanie v okresoch, ktoré si sami vybrali a v ktorých už záujemcovia vo veku od 60 rokov zaočkovaní sú,“ konštatovala pre agentúru SITA.

 

Dostanú sa k voľným vakcínam
Ako pre portál vZdravotníctve.sk uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, na Slovensku sa prioritne očkuje na základe veku.

 

Ak sa dostali mladší ľudia niekde na rad skôr, mohlo to byť podľa nej z dôvodu vyťaženosti daného centra a cieľovej skupiny, ktorá sa doň na očkovanie hlási.

 

„Preto sa v niektorých prípadoch môžu dostať na rad skôr mladší v porovnaní s iným vakcinačným centrom, kde je vzorka prihlasovaných z hľadiska veku iná,“ konštatovala.

 

Niektorí mladší do 18 rokov sa tiež mohli dostať na rad skôr preto, že v konkrétnom vakcinačnom centre mohlo byť viac vakcín od tejto spoločnosti ako staršia cieľová skupina, pre ktorú je určená.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Na očkovanie sa budú môcť registrovať aj osoby staršie ako 16 rokov
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies