Spoločnosť AstraZeneca vyvíja vakcínu proti novým mutáciám koronavírusu

NETKY.SK • 11 Február 2021, 17:25 • 2 min
Spoločnosť AstraZeneca vyvíja vakcínu proti novým mutáciám koronavírusu

LONDÝN - Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca spolupracuje s Oxfordskou univerzitou na úprave svojej vakcíny proti ochoreniu COVID-19, aby chránila aj proti novým kmeňom koronavírusu. Vo štvrtok o tom informovala samotná britsko-švédska firma.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa tak vyjadrila v čase, keď sa odborníci na verejné zdravie čoraz viac obávajú, že by mutácie mohli vírus spraviť rezistentným proti existujúcim vakcínam.

 

img


AstraZeneca spolu s Oxfordskou univerzitou vyvinula jednu z prvých vakcín proti COVID-19 schválených na široké použitie. V súčasnosti spoločnosť dúfa, že sa im podarí skrátiť čas potrebný na výrobu veľkých množstiev akejkoľvek novej vakcíny na šesť až deväť mesiacov.

 

Problém už zaznamenala Afrika 
Juhoafrická republika tento týždeň oznámila, že ruší plán očkovania zdravotníckych pracovníkov v prednej línii proti koronavírusu vakcínou spoločnosti AstraZeneca. 

 

img

 

Klinická štúdia naznačila, že nie je účinná pri prevencii mierneho a stredne silného ochorenia spôsobeného variantom vírusu, ktorý v krajine prevláda. Juhoafrický variant koronavírusu sa pritom javí ako infekčnejší a spôsobuje nebezpečný opätovný rast počtu nákaz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies