P. Frešo oficiálne oznámil kandidatúru na šéfa SDKÚ, ponúka záchranu

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 06:45 • 2 min
P. Frešo oficiálne oznámil kandidatúru na šéfa SDKÚ, ponúka záchranu

P. Frešo oficiálne oznámil kandidatúru na šéfa SDKÚ, ponúka záchranu - Politika Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo sa bude na Kongrese SDKÚ-DS uchádzať o post šéfa strany.

slovakia

left justify in out

img

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo sa bude na Kongrese SDKÚ-DS uchádzať o post šéfa strany. "Mojou ponukou bude záchrana SDKÚ-DS, nakoľko si myslím, že SDKÚ-DS je v situácii, že keď bude pokračovať v línii, ktorú doteraz robila, pôjde pod 5 percent," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.
      Kandidatúru avizoval už v stredu (18.4.) na sociálnej sieti Facebook. Už dávnejšie uviedol, že sa chce podieľať na vytváraní novej generálnej línie strany a má ambíciu kandidovať do jej užšieho vedenia. Kandidatúru na post predsedu pripúšťal v prípade dostatočnej podpory v regiónoch. Podľa Freša by sa mala strana vrátiť k svojim ľudovým, kresťanským a demokratickým koreňom a tiež by mala obnoviť kontakt s občanom.
      Šéf BSK sa o kreslo predsedu SDKÚ-DS pobije s podpredsedníčkou Luciou Žitňanskou. Prípadnú kandidatúru nevylučuje ani poslanec Viliam Novotný. O novom vedení SDKÚ-DS rozhodnú delegáti straníckeho kongresu. Uskutoční sa 19. mája v Banskej Bystrici.
      Doterajší šéf SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda 12. marca informoval, že sa nebude na straníckom kongrese uchádzať o post predsedu. Dôvodom je nepriaznivý volebný výsledok jeho politického subjektu. Podporu vyjadril Žitňanskej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies