Ostravský patriot Široký prekročí ďalšiu métu: Súpera budem mlátiť od začiatku do konca!

NETKY.SK • 12 Apríl 2024, 13:55 • 2 min
Ostravský patriot Široký prekročí ďalšiu métu: Súpera budem mlátiť od začiatku do konca!

Presne tridsať profesionálnych MMA zápasov má za sebou ostrieľaný veterán Jan Široký (13-17). Vizitku plnú skúseností opäť obohatí už nadchádzajúci víkend na turnaji PML 9. V Trenčíne načne štvrtú desiatku vystúpení na najvyššej úrovni, keď si sily zmeria s o vyše generáciu mladším protivníkom z Gruzínska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Patriot z Ostravy sa od piatich rokov venoval hokeju. Pri prechode z juniorky k mužom však nešlo všetko podľa predstáv a nastal čas na zmenu. Ľad ako 17-ročný vymenil za žinenku a ring. „Keď som skončil, chýbal mi pohyb a proces okolo. Preto som začal zápasiť vo voľnom štýle. Nakoľko nás na tréning chodilo málo, založili sme oddiel MMA. Odvtedy sa tomu venujem a nič iné ma v podstate nebaví. Je to môj životný štýl,“ vracia sa k svojim začiatkom Jan Široký.
 
Na elitnej scéne sa profesionálny vojak pohybuje už od roku 2013. Súčasťou organizácie OKTAGON MMA je prakticky od jej začiatkov. Pod Hradom Matúša Čáka sa proti nemu postaví muž s úplne odlišným športovým príbehom. Giorgi Gogotchuri (4-3) má 23 rokov a stále je iba v začiatkoch svojej cesty. „Keď on začínal, ja už som mal za sebou niekoľko zápasov. Je odo mňa o dvanásť rokov mladší. Ja mám síce sedemnásť prehier, ale s chlapcami ako Vojto Barborík, Matouš Kohout či ďalší špičkoví bojovníci,“ upozorňuje majster a vicemajster Armády Českej republiky v boxe.

Aprílový rival pre neho bude malou neznámou. „Našiel som jeden jediný jeho zápas – na Štvanici proti Wanlissovi. Rád by som prezradil taktiku na súpera, ale zatiaľ žiadnu nemám. Budem do neho od začiatku až do konca mlátiť a uvidíme, koľko toho vydrží. Nič svetoborné robiť nebudem,“ vo všeobecnosti načrtol svoju taktiku Jan Široký.  
 
V poradí deviate podujatie PML je naplánované na 13. apríl 2024. Hostiť ho bude Mestská športová hala v Trenčíne. Medzi ťaháky večera bude okrem iného patriť ďalšie domáce predstavenie elitnej svetovej zápasníčky Moniky Chochlíkovej. Chýbať ale nebudú ani známe tváre MMA ako Michal Kotalík, Jakub Batfalský či Matúš Arpáš. Posledné desiatky vstupeniek ostávajú k dispozícii v sieti predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
OKTAGON MMA, Zdroj foto: OKTAGON MMA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies