Školské zdravotné sestry by mohli byť súčasťou podporných tímov na školách

NETKY.SK • 13 Marec 2021, 13:50 • 2 min
Školské zdravotné sestry by mohli byť súčasťou podporných tímov na školách

Podporné tímy na školách by podľa Branislava Gröhlinga mohli tvoriť aj školské zdravotné sestry.

slovakia

left justify in out

 

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ SR) to uviedlo v tlačovej správe, ktorú zaslal obor komunikácie rezortu. Nová profesia by školám a školským zariadeniam podľa Gröhlinga pomohla chrániť deti, žiakov aj pracovníkov škôl pred ochorením COVID-19. Ministerstvo školstva je pripravené o téme diskutovať a v septembri spustiť pilotný projekt školských sestier aj v praxi.

„Verím, že v nasledujúcich týždňoch bude prebiehať diskusia na túto tému a v spolupráci s ministerstvom financií a ministerstvom zdravotníctva sa dohodneme na vytvorení novej profesie v rámci legislatívneho procesu v Národnej rade SR a vyčleníme na to potrebné financie,“ uvádza minister školstva Branislav Gröhling.

 

PLÁN OBNOVY PRE ŠKOLSTVO 😊 👉 V školstve ide po prvýkrát o reformný dokument, ktorý je aj finančne krytý. Včera sme o...

Uverejnil používateľ Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny Streda 10. marca 2021


Školské sestry by mali byť súčasťou podporných školských tímov, do ktorých ministerstvo školstva investovalo 83 miliónov eur v rámci projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II. Prostredníctvom projektu do tried od začiatku školského roka nastúpilo 1 947 pedagogických asistentov a 778 členov podporných a inkluzívnych školských tímov, najmä školských psychológov či špeciálnych pedagógov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies