Orbán v Maďarsku nariadil kontroly pre kauzu Panama Papers, politici by mali byť čistí

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 18:46 • 2 min
Orbán v Maďarsku nariadil kontroly pre kauzu Panama Papers, politici by mali byť čistí

BUDAPEŠŤ - Maďarský Národný úrad pre dane a clá (NAV) začal dnes preverovať maďarských občanov a maďarské podniky, ktorých sa týka kauza Panama Papers (Panamské dokumenty).

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera Napi.hu sa s offshore záležitosťami v rámci NAV zaoberá špecializovaná pracovná skupina. O kontrolu možností utajenia daní požiadal ministra národného hospodárstva Mihálya Vargu predseda vlády Viktor Orbán. Vo verejnoprávnom rozhlase ministerský predseda dnes vyhlásil, že významní maďarskí politickí činitelia sú mimo panamskej offshore kauzy.

 

Kauza Panama Papers je považovaná za doteraz najväčší únik tajných informácií. Objemom dát - 11,5 miliónov dokumentov a 2,6 terabytov dát z internej databázy panamskej spoločnosti Mossack Fonseca - predbehla aj aféru WikiLeaks či kauzu Edwarda Snowdena.

 

Uniknuté dokumenty sa na verejnosť dostali prostredníctvom nemeckého denníka Süddeutsche Zeitung a Medzinárodného konzorcia pre investigatívnu žurnalistiku (ICIJ).

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) gon

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies