Olympionici a paralympionici sa dohodli na pokračovaní dlhodobej spolupráce do 2032

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 16:39 • 2 min
Olympionici a paralympionici sa dohodli na pokračovaní dlhodobej spolupráce do 2032

LAUSANNE 14. júna (SITA, AP) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) a Medzinárodný paralympijský výbor (MPV) sa dohodli na pokračovaní dlhodobej spolupráce do roku 2032.

slovakia

left justify in out

Podmienky memoranda o porozumení nezverejnili, ale podľa spoločného vyhlásenia zabezpečia nie len zviditeľnenie paralympijských hier a celého hnutia, ale aj finančnú stabilitu podujatia a MPV. "Naše partnerstvo vstúpi do štvrtej dekády a paralympijskému hnutiu pomôže k väčšej sebestačnosti," uviedol prezident MPV Philip Craven a jeho náprotivok Thomas Bach dodal:

 

"Dohodu považujem za dôležitý medzník v zavádzaní princípov Agendy 2020. MOV a MPV majú spoločný cieľ - urobiť svet lepším miestom na život prostredníctvom športu. Teším sa, že naše dve organizácie budú opäť o niečo užšie spolupracovať na jeho dosiahnutí."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies