Christian Eriksen dostal oficiálne pozvanie na finále EURA 2020

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 19:27 • 2 min
Christian Eriksen dostal oficiálne pozvanie na finále EURA 2020

Nechýbalo veľa a 12. jún by sa do histórie futbalu zapísal čiernymi písmenami. V stretnutí Dánska s Fínskom sa na zem zložila najväčšia hviezda dánskeho výberu Christian Eriksen a futbalový svet sa na chvíľu zastavil.

slovakia

left justify in out

Hráč talianskeho Interu Miláno skolaboval v závere prvého polčasu a na mieste ho museli oživovať záchranári. Eriksen sa napokon dostal z najhoršieho a počas operácie dostal tzv. kardioverter-defibrilátor, prístroj, ktorý bude sledovať rytmus jeho srdca. Momentálne nemáme k dispozícii informácie o tom, či bude pokračovať v kariére, podstatné však je, že je živý a relatívne zdravý.

 

 

Futbalová asociácia UEFA zaslala Eriksenovi oficiálne pozvanie na finále šampionátu, ktoré sa uskutoční v nedeľu. Pozvaných bolo aj šesť zdravotníkov z Kodane, ktorí futbalistovi pomáhali ostať na tomto svete. „Som nadšený ako dieťa na Vianoce. Som hrdý na našu prácu a na náš tím. Nie je to o jednom človeku,“ prezradil jeden zo záchranárov Peder Ersgaard.

 

 

Zatiaľ nie je známe, či Eriksen pozvanie príjme, zaujímavosťou však je, že v prípade výhry Dánska v zajtrajšom semifinále proti Anglicku by na štadióne Wembley mohol podporovať svojich spoluhráčov, hoci sa už dva týždne zotavuje v domácom prostredí.

 

Dáni sa po úvodnom šoku a prehrách s Fínskom a Belgickom dokázali spamätať v poslednom zápase skupinovej fázy proti Rusku, ktoré deklasovali v pomere 4:1. Od vyraďovacej fázy začali hrať ako z veľkej knihy, v osemfinále prešli cez Wales po jednoznačnom výsledku 4:0 a v štvrťfinále vyradili našich susedov z Českej republiky po výhre 2:1. A zatiaľ čo bude Anglicko do zajtrajšieho súboja vstupovať ako jednoznačný favorit, Dánov rozhodne odpisovať netreba, veď bojujú za svojho kapitána.

 

 

„Christian bol vždy veľmi dôležitou súčasťou tímu a tak je to aj v súčasnosti. Stále nás mrzí, že nemôže hrať s nami, sme však šťastní, že mu môžeme robiť radosť,“ vyjadril sa záložník Thomas Delaney. „Na Christiana myslím každý deň. Mal by tu byť s nami a sme radi, že je nažive. Nosíme ho v našich srdciach. Bol tu s nami dnes a budeme ho mať pri sebe aj vo Wembley,“ prezradil po zápase s ČR tréner Kasper Hjulmand.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies