Pomoc Talianom poskytol Patriarcha Ruskej Pravoslávnej cirkvi

NETKY.SK • 25 Apríl 2020, 18:02 • 2 min
Pomoc Talianom poskytol Patriarcha Ruskej Pravoslávnej cirkvi

MOSKVA - Patriarcha Moskovský a celého Ruska Kirill poslal talianskej Apulii 8 ton rôznych lekárskych materiálov vrátane tvárových masiek. Krajský guvernér sa dojímavo poďakoval Patriarchovi Ruskej Pravoslávnej Cirkvi za taký dar na spásu od COVID-19.

slovakia

left justify in out

Talianom pomáha aj ruská cirkev 

Potrebnú pomoc v boji proti koronavírusu Talianom poskytli nielen ruskí vojenskí lekári, ale aj Ruská Pravoslávna Cirkev. O viactonovom dare na spásu od COVID-19 povedal guvernér Apúlie Michele Emiliano.

 

img

 

Pripomeňme, že v administratívnom centre tohto regiónu, v meste Bari, sú uložené pozostatky svätého Mikuláša. Tu sa na území historického komplexu nachádza aj nádvorie Ruskej Pravoslávnej Cirkvi.

 

Volanie o pomoc

"O priateľstve sa hovorí, že sa poznáva v čase núdze, a Patriarcha Kirill  neodmietol poslať pomoc pre Apúliu a mestu Bari, v ktorom sa nachádza hrob Sv. Mikuláša," poznamenal guvernér Apúlie.

 

Povedal, že požiadal Patriarchu Ruskej Pravoslávnej Cirkvi o pomoc a povedal mu, že "situácia je zložitá" a región "potrebuje osobné ochranné prostriedky a masky".

 

img

 

"A patriarcha nám okamžite odpovedal krásnym listom a dnes týmto dôležitým darom," dodal Michele Emiliano.

 

Venovaný materiál na boj s COVID-19

Podľa talianskeho predstaviteľa Patriarcha Moskovský a celého Ruska Kirill venoval regiónu 8 ton zdravotníckych materiálov na boj proti epidémii COVID-19.

 

Je potrebné poznamenať, že pomoc už dorazila do sídla regionálnej civilnej ochrany. Emiliano poznamenal, že "toto je dôkaz hlbokého priateľstva, ktoré spája ruský národ s apuliánskym národom".

 

img

 

Podľa TASS, náklad prepravovaný z Ruskej Cirkvi zahŕňal teplomery, lekárske masky rôznych stupňov ochrany, lekárske plašte, dezinfekčné prostriedky a okuliare.

 

Zdroj: https://m.tsargrad.tv/news/mnogotonnyj-dar-vo-spasenie-ot-covid-19-pomoshh-italjancam-okazal-patriarh-kirill_250326

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona