V meste a v kúpeľoch Sliač vyzbierali počas Dňa Zeme viac ako 120 vriec odpadu

NETKY.SK • 24 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
V meste a v kúpeľoch Sliač vyzbierali počas Dňa Zeme viac ako 120 vriec odpadu

SLIAČ - Viac ako 120 vriec odpadu vyzbierali počas uplynulého víkendu obyvatelia Sliača a niektorých okolitých miest a obcí v intraviláne tohto kúpeľného mesta.

slovakia

left justify in out

Ďalšie množstvo odpadu putovalo do veľkorozmerného kontajnera. Akcia sa konala pri príležitosti Dňa Zeme. "Na brigáde sa zúčastnilo mimo organizačného tímu 256 ľudí. Boli to nielen Sliačania, ale aj obyvatelia zo Zvolena, Banskej Bystrice, Detvy a okolitých dedín," uviedla primátorka Ľubica Balgová.

 

"Naším cieľom bolo vyzbierať odpadky popri železničnej trati, pod mostom, popri Hrone a v kúpeľoch. Taktiež vyčistiť odtokové kanály a urobiť tak opatrenia na odstránenie nebezpečia zatápania ulíc mesta prívalovými dažďami," pokračovala. Podľa nej sa v kríkoch a porastoch našli aj chladničky, televízory či práčka. "Vyčistili sme od konárov kúpeľný park a vyhrabalo sa lístie v celom areáli kúpeľov," pripomenula. Predchádzajúci víkend robili obyvatelia Sliača obdobnú akciu aj v časti Sampor, kde zlikvidovali dve čierne skládky a vyzbierali asi 15 vriec odpadu. Akciu organizovalo mesto Sliač v spolupráci so štátnymi kúpeľmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies