Oktagon 29: Buchinger si brúsi zuby na tretí titul

NETKY.SK • 14 November 2021, 15:00 • 2 min
Oktagon 29: Buchinger si brúsi zuby na tretí titul

Ostravar Arena v Ostrave privíta 4. decembra ďalší napínavý galavečer organizácie Oktagon MMA, ktorý budú pozorne sledovať aj fanúšikovia zo Slovenska. V hlavnom ťaháku totiž budeme mať želiezko v ohni v podobe Ivana Buchingera.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný šampión prepísal na turnaji 27 v Bratislave históriu, keď pokoril Vojta Barboríka, ukoristil titul v perovej váhe a stal sa prvým bojovníkom v Oktagone, ktorý získal dva opasky. Teraz na neho čaká obrovská výzva v podobe titulového zápasu so šampiónom vo welterovej váhe Davidom Kozmom, ktorý už takmer štyri roky nepozná premožiteľa.

 

„Jeden titul sa mi možno ešte niekam zmestí. Takže, majster Kozma, možno, že prídem,“ nechal sa počuť po turnaji na Slovensku. Hoci je Kozma pred súbojom favorit, Buchingera bude hnať vpred aj fakt, že by sa v prípade výhry stal prvým bojovníkom na svete, ktorý by kraľoval v troch divíziách súčasne.

 

Súperom Kozmu mal byť pôvodne Petr Monster Kníže, ktorý v zápase s Kaikom Britom na podujatí Oktagon 28 schytal aj napriek víťazstvu niekoľko tvrdých úderov a nestihol by sa včas zotaviť.

 

V klietke sa predstavia aj ďalší bojovníci, ktorých sme mali možnosť vidieť na bratislavskom turnaji, Máté Kertész a Bojan Veličkovič. Maďarský bojovník si naposledy poradil s Róbertom Pukačom, zatiaľ čo Veličkovič potvrdil úlohu favorita proti Carlovi Praterovi a v Oktagone je po dvoch zápasoch neporazený.

 

Súboj bojovníkov s nie najlepšou formou sľubuje meranie síl Václava Mikuláška a Tomáša Bola. Baba Jaga sa chce vrátiť na víťaznú vlnu po dvoch prehrách v rade, rovnako ako Bolo, ktorý ťahal za kratší koniec v súbojoch s Jakubom Bělem a Andrejom Kalašnikom.

 

Na obľúbeného Karola Ryšavého čaká výzva v podobe Holanďana Loseneho Keitu, ktorý má medzi profesionálmi na konte štyri víťazné zápasy. Člen Spartakus Fight Gymu bude do súboja vstupovať ako favorit, ktorý by rád predĺžil svoju víťaznú sériu. Naposledy sme ho mohli sledovať na turnaji Oktagon 25, keď si na body poradil s Marekom Bartlom.

 

Zápasnícka karta

David Kozma vs Ivan Buchinger
Václav Mikulášek vs Tomáš Bolo
Máté Kertész vs Bojan Veličkovič
Christian Eckerlin vs Ioannis Palaiologos
Karol Ryšavý vs Losene Keita
Daniel Dittrich vs Thomas Narmo
Jan Malach vs Arda Adas
Roman Paulus vs Peter Gabal
Al Matavao vs Pavel Salčák
Matej Kuzník vs ?
Jan Široký vs Max Heine
Arthur Karavajev vs?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies