Odhalená ruská špiónka možno odštartuje politickú kariéru

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 08:11 • 2 min
Odhalená ruská špiónka možno odštartuje politickú kariéru

Odhalená ruská špiónka možno odštartuje politickú kariéru

slovakia

left justify in out

img

Rusku Annu Chapmanovú, ktorú v USA usvedčili zo špionáže, možno čaká vo vlasti sľubná politická kariéra.
      Obyvatelia jej rodného mesta Volgogradu, niekdajšieho Stalingradu, sa pohrávajú s myšlienkou, že nominujú 28-ročnú Chapmanovú za svoju kandidátku pre budúcoročné parlamentné voľby.
      Šarmantná mladá žena, ktorej fotografie zverejnili svetové médiá, sa stala akousi verejnou tvárou odhalenej skupiny ruských špiónov operujúcich v USA. Desiati členovia siete, vrátane Chapmanovej, sa minulý týždeň vrátili do Ruska v rámci dohodnutej výmeny špiónov medzi Moskvou a Washingtonom.
      Po medializácii celej kauzy sa Chapmanová, za slobodna Kuščenková, stala v rodnom Volgograde, ležiacom v juhozápadnej časti Ruska, slávnou osobnosťou. Podľa novín Nezavisimaja Gazeta získala v priebehu niekoľkých dní väčšiu popularitu než 84-metrová volgogradská socha Matka vlasť, ktorá pripomína bitku pri Stalingrade z rokov 1942-43.
      V čase, keď Chapmanová sedela dva týždne v americkom väzení, predstavitelia Volgogradu dokonca vyzvali na zloženie hymny na jej počesť.
      Po prílete do Moskvy previezli desiatich agentov priamo do sídla ruskej spravodajskej služby SVR, kde sa podrobia testom ohľadne dôvodov ich zlyhania. Údajne sa potom budú môcť rozhodnúť, či budú naďalej pracovať pre zahraničnú rozviedku, alebo si nájdu nové zamestnanie, čo v prípade Chapmanovej môže znamenať aj vstup do politiky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies