Africké centrum na liečbu vírusu ebola sa stalo terčom útoku

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 14:39 • 2 min
Africké centrum na liečbu vírusu ebola sa stalo terčom útoku

BUTEMBO - V Konžskej demokratickej republike (KDR) sa odohral útok na centrum, kde sa liečia ľudia nakazení vírusom ebola.

slovakia

left justify in out

Polícii a armáde sa útok našťastie podarilo odraziť. Primátor mesta Butembo, kde sa spomínaný útok odohral, spresnil, že malo ísť o príslušníka povstaleckej skupiny Mai-Mai. Bezpečnostné zložky zabránili útočníkom, aby prekročili 40-metrové ochranné pásmo okolo centra, kde sa liečia pacienti s ebolou.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Il est clair que l'épidémie n'est pas sous contrôle et nous avons donc besoin d'un meilleur effort collectif. Le virus ne s'est pas encore propagé dans les pays voisins, mais la possibilité existe. Ce qui est le plus important maintenant si nous voulons maîtriser cette épidémie, est de changer la façon dont nous la gérons. Nous devons adapter notre intervention aux besoins et aux attentes de la population. Il faut redonner aux patients et à leurs familles le choix de gérer la maladie. Nous le devons à nos patients. ____________________ #RDC #msf #Médical #ONG #Beni #médecinssansfrontières #doctorswithoutborders #Ebola #Ebolaoutbreak #Butembo #Beni #Urgence #Indépendance #Impartialité #Outbreak #Santé #Health #Humanitaire #Following #Follower #Soins

Príspevok, ktorý zdieľa MSF RDCongo (@msf_rdcongo),

 

Provincia Severné Kivu je centrom nového prepuknutia epidémie eboly. od konca augusta 2018 podľahlo tejto chorobe v krajine viac ako 1100 ľudí z približne 1600 nakazených. Medzi infikovanými sa nachádzali aj desiatky zdravotníckych pracovníkov, z ktorých 34 chorobe podľahlo.

 

 

Boj proti ebole v regióne spomaľuje prítomnosť ozbrojených skupín vrátane Mai-Mai, ale aj postoj časti miestnych obyvateľov, ktorí odmietajú liečbu a ignorujú odporúčania na prevenciu. Minulý týždeň do regiónu zavítala osobitná zástupkyňa OSN pre KDR Leila Zerrouguiová, ktorá sa snažila vyvrátiť špekulácie, že OSN sa na ebole v KDR "snaží zarobiť" a že "nejde o chorobu, ale o otravu".

 

Súčasná epidémia je najväčšia od roku 1976, keď bol vírus eboly na území vtedajšieho Zairu zaznamenaný vôbec prvýkrát. V rokoch 2014-16 si epidémia eboly v západnej Afrike vyžiadala 11 300 mŕtvych.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies