Od septembra zaznamenali v meste Christchurch 7500 zemetrasení

NETKY.SK • 17 Júl 2011, 23:00 • 2 min
Od septembra zaznamenali v meste Christchurch 7500 zemetrasení

Od septembra zaznamenali v meste Christchurch 7500 zemetrasení - Svet Od veľkého zemetrasenia v druhom najväčšom novozélandskom meste Christchurch v septembri minulého roka tam už seizmológovia zaznamenali ďalších 7500 zemetrasení. Informuje o tom dnes ag

slovakia

left justify in out

img

Od veľkého zemetrasenia v druhom najväčšom novozélandskom meste Christchurch v septembri minulého roka tam už seizmológovia zaznamenali ďalších 7500 zemetrasení. Informuje o tom dnes agentúra Associated Press.
      Otrasy zo 4. septembra nespôsobili rozsiahle škody, keďže epicentrum sa nachádzalo vo vzdialenosti 50 kilometrov západne od mesta. Mali však za následok neskoršie najmenej dve nové zemetrasenia na odlišných zlomových líniách - vo februári a júni tohto roka. Pri tom februárovom prišlo o život 181 ľudí a bolo zdevastované centrum mesta.
      Neustále trasenie negatívne vplýva na psychiku miestnych obyvateľov. Časť z nich sa z Christchurchu odsťahovala. Mnohí však odolávajú a niektorí sú presvedčení o tom, že na obzore sa črtá stavebný boom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies