Nová Acura Integra Type S stojí viac ako jej najväčší rival Honda, no menej ako konkurencia

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 17:00 • 2 min
Nová Acura Integra Type S stojí viac ako jej najväčší rival Honda, no menej ako konkurencia

TOKIO - Japonská automobilka Acura konečne zverejnila ceny pre svoj nový model Integra Type S. Stojí len o pár tisíc viacej ako jej najväčší rival Honda Civic Type R.

slovakia

left justify in out

Japonská spoločnosť Acura konečne zverejnila ceny pre svoj nový Integra Type S, sedan s výkonom 320 koní, ktorý je mechanicky príbuzný s Hondou Civic Type R. Ak ste tipovali, že verzia Acura bude drahšia, tak ste mali pravdu. Cena Acury Integra Type S v roku 2024 bude totiž začínať na 51 995 dolároch – nie tak vysoko nad cenou 44 890 dolárov Civicu, ako sa očakávalo, no napriek tomu je o pár tisíc dolárov drahší.

 

img

Nová Acura Integra Type S v modrom prevedení.

 

Rovnako ako pri Honde je tu tiež podozrenie, že Integra Type S bude prakticky jednostranná, pričom jedinou možnosťou bude niekoľko farieb laku a príslušenstva predajcov. Acura a Honda zdieľajú rovnaký turbo 2,0-litrový motor I-4, šesťstupňovú manuálnu prevodovku, predný diferenciál s obmedzenou skĺzavosťou a základné usporiadanie zavesenia.

 

Acura zmierňuje divokejšie prvky Typu R – menovite Type S nemá vysoké zadné krídlo, ale zväčšuje sa jeho vnútorný priestor. V porovnaní so zvukovým systémom Hondy Civic Typu R, Bose, Integra 16-reproduktorový systém ELS spolu s vyhrievanaými športovými sedadlami, ktoré sú trochu menej agresívne ako Honda. Acurou to činí viac luxusným a pre každodenné používanie viac praktickejším autom, pričom je de facto aj masívnejšie a oproti Honde sa viac hodí na pretekársku trať. Svedčia o tom aj zabudované brzdy Brembo a nastaviteľné adaptívne tlmiče.

 

img

interiér novej Acury Integra Type S

 

Volant je zabalený v koži a je perforovaný farebnými stehmi. Radiaca páka vyzerá podobne ako hliníková z typu R, ale je tmavá, anodizovaná a nemá rovnaký "maté" vzhľad ako vysoko výkonný model Civicu. Rovnako ako na bežnej Integre sú tu a tam prvky v celom interiéri, ktoré možno nájsť aj v súčasných Civicoch, vrátane Type R, ale materiály sú vylepšené a spôsob, akým sú usporiadané zdieľané obrazovky, rozvádzače a ďalšie komponenty na palubnej doske a paneloch dverí je jedinečný pre Acuru.

 

Väčšina, ak nie všetci zákazníci a priaznivci Integry typu S, pravdepodobne vedia o jej spojení s Hondou. Pre niektorých dlhoročných fanúšikov by to mohla byť dobrá vec. Cena Acury – za predpokladu, že zabezpečí porovnateľnú výkonnosť typu R v kvalitnejšom balíku – je stále celkom prijateľná. Vysoko výkonné varianty iných podobných luxusných automobilov sú cenovo oveľa vyššie; počnúc 2. sériou BMW M2 (63,195 dolárov) alebo modelom CLA45 spoločnosti Mercedes-AMG (58,950 dolárov). Tak, ako normálna Integra podhodnocuje oba tieto luxusné modely, takisto aj typ S.

 

Objednávky na prvých 200 exemplárov sa otvárajú 11. mája o 10: 00 tichomorského času, potom už musíte ísť na vlastnú päsť a hľadáte ich u jednotlivých autopredajcov alebo si ich objednávate sám.

 

Prvý pohľad na Acuru Integra Type S:

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies