Vysokoškolské internáty v Mlynskej doline čaká rekonštrukcia

NETKY.SK • 12 Júl 2019, 11:24 • 2 min
Vysokoškolské internáty v Mlynskej doline čaká rekonštrukcia

BRATISLAVA - Z hľadiska svojich internátov chce Univerzita Komenského (UK) do oka priniesť už prvé viditeľné výsledky. Ubytovacie zariadenia najväčšej vysokej školy v našej krajine čaká totiž rekonštrukcia. Potvrdil to vedúci kancelárie rektora UK, a zároveň riaditeľ Vysokoškolského mesta Mlyny UK Róbert Zsembera.

slovakia

left justify in out

"Aktuálne intenzívne pracujeme na certifikáte GES (garantovaná ekonomická služba). Predpokladané ukončenie audítorských prác je naplánované na október," priblížil Zsembera.

 

img

 

Od výsledku sa bude podľa neho odvíjať ďalšia forma financovania. UK vie do jedného roka podľa Zsemberu priniesť prvé viditeľné a aj citeľné výsledky. Ide o výmenu výťahov, zatraktívnenie areálu, kúpu nových postelí do blokov na átriové domky či výmenu okien.

 

"Väčšinu spomínaných úprav máme v pláne realizovať v priebehu druhého a tretieho kvartálu budúceho roka. Momentálne však prebieha ubytovací proces, s ktorým musíme postup prác koordinovať," vyjadril sa vedúci kancelárie rektora UK.

 

img

 

Zdôraznil, že pre najväčšiu slovenskú univerzitu je dôležité, aby sa úpravy v takom veľkom komplexe robili s ohľadom na dodržanie komfortu bývania študentov. Vedenie univerzity považuje modernizáciu vysokoškolských internátov za svoju prioritu. Po identifikovaní problémov v projektovej dokumentácii sa však začiatkom mája rozhodlo pristúpiť k prerušeniu príprav na stavebné práce týkajúce sa rekonštrukcie internátov

 

"Záleží nám na tom, aby rekonštrukcia bola transparentná a bez prieťahov. Preto ju radšej urobíme neskôr, ale poriadne," zdôraznil vtedy rektor UK Marek Števček.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies