Soul využíva na monitoring trestných činov na internete technológiu AI

NETKY.SK • 29 Marec 2023, 12:30 • 2 min
Soul využíva na monitoring trestných činov na internete technológiu AI

SOUL - Magistrát juhokórejskej metropoly Soul odhaľuje a monitoruje sexuálne trestné činy v digitálnom priestore pomocou technológie umelej inteligencie (AI). Informovala v stredu agentúra Jonhap s tým, že ide o prvé využitie AI v oblasti boja proti digitálnym sexuálnym trestným činom.

slovakia

left justify in out

Jonhap spresnil, že centrum pre boj proti digitálnym sexuálnym trestným činom využíva monitorovací systém založený na AI, ktorý vyvinul Soulský technologický inštitút a ktorý automaticky vyhľadáva a odstraňuje videá s obsahom sexuálneho zneužívania na sociálnych sieťach a zabraňuje ich ďalšiemu šíreniu. Technológia deep learning dokáže okamžite vystopovať všetky videá sexuálneho zneužívania obete zo sociálnych médií, a to komplexnou analýzou akustických, vizuálnych a textových informácií, čím nahradí manuálne monitorovanie ľuďmi.

 

Systém tiež výrazne skracuje čas potrebný na takúto úlohu - z až dvoch hodín na približne tri minúty. Táto presnosť a rýchlosť sa ešte zvýši, keď bude systém postupne zhromažďovať ďalšie údaje, uviedli predstavitelia mesta. Využívanie tejto technológie tiež pomôže eliminovať traumu a stres obetí tým, že videá, ktoré sa ich týkajú, bude spracovávať počítačový systém, a nie ľudia.

 

Počas doterajšej rok trvajúcej prevádzky centrum poskytlo pomoc 402 obetiam digitálnych sexuálnych trestných činov, 57 percent z nich boli tínedžeri a dvadsiatnici. Detí a mladistvých sa týkalo približne 54 percent z 3003 videí, ktoré centrum počas tohto obdobia vymazalo, uviedol Jonhap s tým, že centrum pre digitálne sexuálne trestné činy, ktoré začalo fungovať pred rokom, poskytuje ich obetiam podporu aj v podobe právneho poradenstva a psychoterapie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies