6 dôvodov, prečo mať doma odšťavovač

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 11:00 • 2 min
6 dôvodov, prečo mať doma odšťavovač

V týchto horúcich dňoch by sme mali dbať na pravidelný pitný režim a piť najmä nápoje, ktoré nás vo vysokých teplotách dokážu schladiť. Prvé, čo ľudí napadne pri pomyslení na schladenia sa počas leta, je zmrzlina, ale také limonády a ovocné šťavy vás tiež nesklamú.

slovakia

left justify in out

Samozrejme, zakúpenie limonády v stánku či v supermarkete je veľmi jednoduché riešenie, avšak nemôžeme si byť istý jej obsahom. Mať doma odšťavovač, ktorý vám vždy dokáže doslova vykúzliť chutnú limonádu s príchuťou podľa vašej chuti, je výbornou výhodou počas leta. Prirodzene, najprv je potrebné si určiť, čo budete odšťavovať.

 

Neprehliadnite: na portáli Dodomácnosti.sk sme otestovali množstvo aktuálnych modelov odšťavovačov. Ak vás zaujíma test najlepších nájdete tu.

 

Môžete si vybrať z odšťavovačov výhradne učených pre citrusové ovocie, ale aj takých, ktoré vám odšťavia zeleninu alebo iné druhy ovocie. Pri kúpe nového odšťavovača je potrebné uvedomiť si, že od odšťavovačov určených výhradne na ovocie nemôžete očakávať kvalitné odšťavenie zeleniny, preto si premyslite, čo bude hlavným produktom odšťavovania. Na výrobu jednoduchých letných limonád z citrusového ovocia vám postačia lacnejšie odšťavovače, ktoré sú menšie a najkvalitnejšie odšťavia citrusy. Stále nie ste úplne rozhodnutí? Ponúkame vám 6 dôvodov, prečo mať doma odšťavovač, ktoré vám pri rozhodovaní o kúpe pomôžu.

 

img

1.Zdravie
Odšťavovače sú známe nenáročnou prípravou rôznych štiav a limonád, ktoré vám spríjemnia nejeden horúci deň. Výhodou je tiež, že nemusíte ovocie odšťavovať ručne, ale odšťavovač všetku prácu urobí za vás. Rozdiel medzi odšťavovaním ručne a pomocou odšťavovača je v tom, že stroj vám vyrobí šťavu plnú vitamínov, ktoré sa počas jej výroby z ovocia alebo zeleniny nevytratia, tak ako v prípade ručne odšťavovaných plodov. Množstvo vitamínov je teda prvým dôvodom, prečo by ste mali mať doma odšťavovač.

 

2.Rýchlosť

Stačí do stroja vložiť ovocie alebo zeleninu, stlačiť tlačidlo a šťava je hotová. Jednoduchá a rýchla príprava je výborným riešením pre zaneprázdnených ľudí. Ak si chcete pripraviť ráno šťavu, ktorá vás bude sprevádzať počas celého dňa v práci alebo v škole s odšťavovačom to nebude žiaden problém, nestratíte veľa času a zdravá desiata plná vitamínov spestrí váš deň.

 

3.Šetrenie peňazí
Kupované ovocné šťavy a limonády veľa ľuďom pripadajú chutnejšie ako tie, ktoré si doma pripravia. Prečo je to tak? Priemyselne vyrábané limonády obsahujú viac farbív a chémie, ktoré sú pre nás chutnejšími a spestria chuť limonády, ale doma vyrobené limonády sú zdravšie, a tiež šetria vašu peňaženku.

 

4.Vyrobte si šťavu, akú chcete

S odšťavovačom nie je žiaden problém pripraviť si šťavu s rôznymi ingredienciami a farbami. Fantázii sa medze nekladú, preto je na vás, ktoré druhy ovocia a zeleniny spolu zmiešate a aké farebné a chuťové kreácie vytvoríte.

 

img

 

5. Využite odpad

Ak nenávidíte  odpad, ktorý sa pri priemyselnej výrobe štiav a iných nápojov vyhadzuje, a ste ekologicky založený, zvyšky z doma vyrobenej šťavy môžete jednoducho použiť do rôznych receptov. Množstvo nápadov na využitie nájdete na internete, ale aj v magazínoch o varení a pečení. Odpad môžete využiť napríklad ako náplň do šišiek, buchiet alebo muffinov. Obľúbené sú tiež polievky, džemy a marmelády.

 

6. Pomáha chudnúť
Ak použite ovocie a zeleninu zo svojej záhrady, nielen, že šťava bude bohatá na vitamíny, ale aj pomôže pri chudnutí, viac ako šťavy a limonády z obchodu. Samozrejme, ani s takýmito BIO šťavami to netreba preháňať, aby sa nedostavili ešte väčšie problémy ako nadváha. Nie nadarmo sa hovorí: „Všetkého veľa škodí.“

 

V súčasnosti môžeme hovoriť o stovkách rôznych druhov odšťavovačov, z ktorých si môžete vybrať. Užitoční pomocníci do domácnosti, ktorí nezaberú veľa miesta a ušetria vám čas, peniaze a prácu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies