Vlado Weiss ml. s prvým zásahom v drese Slovana, túži po najväčších tímových métach

NETKY.SK • 24 Jún 2020, 09:14 • 2 min
Vlado Weiss ml. s prvým zásahom v drese Slovana, túži po najväčších tímových métach

BRATISLAVA - V odvete 2:0 a celkovo v dvojzápase 6:1 si poradil Slovan Bratislava v semifinále Slovnaft Cupu s tímom FC ViOn Zlaté-Moravce Vráble. Favorit si splnil povinnosť a vo finále slovenskej pohárovej súťaže sa predstaví štvrtýkrát za posledných päť sezón.

slovakia

left justify in out

Prvýkrát v základe a hneď aj gól
Proti lepšiemu z dvojice MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda sa 8. júla na Tehelnom poli postaví zrejme aj Vladimír Weiss ml. V utorok v Zlatých Moravciach prvýkrát po svojom nedávnom príchode do Slovana nastúpil v základnej zostave a zároveň strelil v belasom drese aj prvý gól. V 62. min si Weiss postavil loptu na biely bod a strelou k ľavej žrdi pečatil na 2:0 pre hostí. Jedenástke predchádzala ruka a aj červená karta pre domáceho stopéra Antonia Asanoviča.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava),

 

Skúsenejší to nechali naňho
"Neboli sme vopred dohodnutí, kto kopne penaltu. Loptu si vzal Ezekiel Henty. Spýtal som sa ho, či môžem kopať. Potom som sa opýtal aj Nona, ktorý je v klube dlhšie než ja, a zvykne zahrávať tieto situácie. Ezekiel aj Nono súhlasili a nechali mi penaltu, za čo im patrí veľká vďaka. Gól som potreboval a som rád, že tam padol," povedal Vladimír Weiss, cituje ho klubový portál ŠK Slovan Bratislava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ŠK Slovan Bratislava (@skslovanbratislava),


Tridsaťročný krídelník s bohatou futbalovou minulosťou zdôraznil, že určite nebol podstatný len jeho gól. "V prvom rade je dôležitý postup do finále. Zlaté Moravce potvrdili to, čo sme od nich očakávali. Boli nepríjemní, bojovní, bolo tam veľa osobných súbojov. Veľmi nám pomohol prvý gól. Teším sa, že sme zvládli aj odvetu."

 

Dohoda s trénerom 

Účastník záverečných turnajov MS 2010 aj ME 2016 na ľavom krídle útočného trojzáprahu Slovana odohral 70 minút. S trénerom Jánom Kozákom ml. mal dohodu, že ho v Zlatých Moravciach otestuje minimálne na hodinu hry, keďže pred príchodom do Slovana bol zranený.

 

img

 

Forma ešte nie je 100-percentná
"Vydržal som 70 minút. Cítil som sa dobre, uvidíme aká bude reakcia tela, no momentálne je všetko ako má byť. Dôležité je, že to, čo ma limitovalo, je preč. Ešte sa musím dostať do formy, v akej sa poznám, a potom budem môcť byť spokojný," potvrdil 66-násobný reprezentant Slovenska.

Belasí už majú v rukách titul a stále sú aj v hre o pohárovú trofej. "Uvedomujem si, že máme šancu získať double, ktoré by bolo krásne. Ako som však už viackrát povedal, je to najmä o chalanoch, ktorí boli v klube od začiatku sezóny a vybojovali si to. Určite by som sa však veľmi potešil, ak by sme vyhrali aj pohár," podotkol Weiss.

 

img

 

Náročný začiatok júla 
Slovan má pred sebou na konci krátkej reštartovanej sezóny náročnú úlohu. Počas ôsmich júlových dní budú jeho hráči až trikrát v akcii a zakaždým doma na Tehelnom poli. V sobotu 4. júla privítajú v ligovom zápase Michalovce, v stredu 8. júla jedného z dua Ružomberok/Dunajská Streda vo finále pohára a v sobotu 11. júla v záverečnom kole Fortuna ligy budú oslavovať titul po zápase s Trnavou.

 

Podpora divákov na štadióne

Tieto zápasy budú mať oproti tým z predchádzajúcich dní jednu veľkú výhodu - početnú divácku kulisu. Slovenská vláda umožnila od 1. júla na hromadných podujatiach, kde je možné šachovnicové sedenie, účasť aj nad 1 000 osôb s tým, že celková kapacita štadióna nebude naplnená na viac ako 50 %.

 

img

 

Debut na Tehelnom poli 
"Fanúšikovia boli jedným z dôvodov, pre ktoré som podpísal so Slovanom. Očakávam ich rovnako ako oni mňa. Veľmi sa teším na prvé ozajstné stretnutie s našimi fanúšikmi. Verím, že už na Michalovce bude čo najviac ľudí, pretože až to pre mňa bude reálny a skutočný debut v Slovane," uzavrel rodený Bratislavčan na webe skslovan.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies