Od nedele budú opätovne zavedené vlakové spojenia Zwardoń (PL) – Skalité - Žilina

NETKY.SK • 7 December 2023, 10:08 • 2 min
Od nedele budú opätovne zavedené vlakové spojenia Zwardoń (PL) – Skalité - Žilina

ŽILINA - Od nedele (10. decembra 2023) vstúpi do platnosti nový Grafikon vlakovej dopravy pre obdobie 2023/2024. Železničná spoločnosť Slovensko pri jeho tvorbe brala do úvahy pripomienky Žilinského samosprávneho kraja ako aj cestujúcej verejnosti a opätovne zaviedla priame vlakové spojenia na trase Zwardoń (PL) - Skalité – Žilina, čím sa odstránilo prestupovanie v Čadci. Zároveň došlo k zahusteniu vlakových spojov.

slovakia

left justify in out

Na trati medzi Skalitým a Čadcou došlo takmer k zdvojnásobeniu počtu vlakových spojov oproti Grafikonu vlakovej dopravy 2022/2023.

 

Na úseku Čadca – Skalité – Zwardoń (PL) budú jazdiť osobné vlaky počas rannej a poobednej špičky v 30 minútových intervaloch, počas zvyšku dňa v hodinových intervaloch. Na úseku Skalité – Skalité, Serafínov – Zwardoń (PL) budú vlaky vedené v 2-hodinových taktoch, dôvodom takýchto intervaloch je potrebný obrat vozidiel, kratší interval vozidlá nestíhajú. Dôležitou novinkou je zahustenie dopravy tzv. školským Os vlakom č. 3943, s odchodom zo zastávky Skalité, Serafínov o 06:54 h. v smere do Čadce, čím sa zabezpečí odvoz študentov/žiakov na začiatok školského vyučovania v Čadci, nadväzným vlakom k tomuto vlaku smerom do Žiliny je potom OS vlak 3967 s odchodom z Čadce 7:34 h., s príchodom do Žiliny 8:12 h.

 

K takejto pozitívnej zmene Grafikonu vlakovej dopravy predchádzalo množstvo pracovných stretnutí za účastí zástupcov Ministerstva dopravy SR, Železničnej spoločnosti Slovensko, Žilinského samosprávneho kraja, Integrovanej dopravy Žilinského kraja ako aj starostov a poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ŽSK / ŽSR, Foto: Moje Kysuce
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies