Vagnerovci sa snažia naverbovať hráčov videohier za operátorov dronov

NETKY.SK • 23 Jún 2023, 10:30 • 2 min
Vagnerovci sa snažia naverbovať hráčov videohier za operátorov dronov

MOSKVA - Ruská žoldnierska Vagnerova skupina sa pokúša do svojich radov získať nadšených hráčov videohier, ktorých by mohla využiť ako operátorov dronov.

slovakia

left justify in out

Ruská žoldnierska Vagnerova skupina sa pokúša do svojich radov získať nadšených hráčov videohier, ktorých by mohla využiť ako operátorov dronov. Inzerát ponúkajúci takéto pozície sa objavil na ruskej sociálnej sieti VKontakte, informuje v piatok TASR podľa správy stanice Sky News.

 

Ideálnym kandidátom je osoba vo veku 21 až 35 rokov, v dobrej fyzickej kondícii a so skúsenosťami s hernými leteckými simulátormi, ktorá je zvyknutá pri takýchto hrách presedieť nepretržite aj celé hodiny. Uchádzači nemusia mať skúsenosti zo skutočného boja. Ak sa dajú naverbovať, potrebný výcvik im poskytnú školení inštruktori. Získajú tiež zdravotné a životné poistenie, ako aj moderné vybavenie a pravidelnú výplatu.

 

"Už 20 rokov hrám (videohru) Call of Duty. Vezmete ma?" spýtal sa pod inzerátom jeden z hráčov. Náborár od vagnerovcov mu odpísal: "Uvedomujete si, že toto nie je hra? Boli by ste v (naozajstnej) vojne." Iný muž zase napísal, že pri počítačových letových simuláciách strávil viac ako 7000 hodín, avšak má už 42 rokov. Vagnerovci mu odpísali, že sa stále môže prihlásiť za operátora kvadrokoptér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies