Ochranu by mali dostať tí, ktorí utekajú zo svojich domovov, aby si zachránili vlastný život, tvrdí Korčok

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 07:42 • 2 min
Ochranu by mali dostať tí, ktorí utekajú zo svojich domovov, aby si zachránili vlastný život, tvrdí Korčok

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok navštívil v stredu 21. apríla 2021 v sprievode gréckeho ministra pre migráciu a azyl Notisa Mitarachiosa utečenecký tábor Eleonas v centre Atén.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom komunikačný odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí v tlačovej správe.  

V tábore s kapacitou 500 migrantov, v ktorom sa v súčasnosti nachádza vyše 2200 osôb 29 národností. „Vyjadril som uznanie a solidaritu gréckym úradom pri zvládaní dopadov migrácie, čoho dôkazom je aj milión eur, ktoré vláda Slovenskej republiky poskytne Grécku na zmiernenie dopadov migrácie. Pobočka Medzinárodnej organizácie pre migráciu v Bratislave bude zodpovedná za realizáciu projektu. Pomoc Grécku sa bude realizovať v koordinácii s Rakúskom,“povedal šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok počas návštevy utečeneckého tábora Eleonas.

 

Počas mojej jednodňovej návštevy Grécka 🇬🇷 som na vlastnú žiadosť navštívil utečenecký tábor Eleonas, ktorý sa nachádza...

Uverejnil používateľ Ivan Korčok Streda 21. apríla 2021

 

„Podporujeme opatrenia Európskej únie(EÚ) zamerané na zmiernenie migračných tlakov v krajinách prvej línie. Máme pochopenie pre situáciu v akej sa Grécko nachádza a pomáhame tiež formou materiálnej humanitárnej pomoci ako aj poskytovaním finančných príspevkov cez náš Zastupiteľský úrad v Aténach,“ zdôraznil minister.

 

img

 

„Povinné kvóty odmietame, ochranu by však mali dostať tí, ktorí utekajú zo svojich domovov, aby si zachránili vlastný život. Plne si uvedomujeme fakt, že na riešení migrácie sa musia podieľať všetky členské krajiny EÚ, vrátane Slovenska,“ uzavrel Korčok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies