Mimoriadna schôdza je podľa Demokratov divadlo Smeru, Hlasu a Sme rodina

NETKY.SK • 19 September 2023, 17:00 • 2 min
Mimoriadna schôdza je podľa Demokratov divadlo Smeru, Hlasu a Sme rodina

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Juraj Šeliga označil mimoriadnu schôdzu k migrantom za predvolebné divadlo strán Smer, Hlas, Sme rodina. “Keď mali pred týždňom možnosť zrušiť Ficove papieriky, kvôli ktorým sem migranti chodia, do práce neprišli. To dokazuje, že im ide len o strašenie a prekrytie dôležitých tém,” vyhlásil Šeliga.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“Viac ako 74 mil. eur bolo rozkradnutých na Vojenskom spravodajstve nominantmi Smeru a súčasného Hlasu. Obvinený je aj Gučík, ktorý pred voľbou generálneho prokurátora loboval u Sulíka a je blízky kamarát Maroša Žilinku. Túto závažnú tému by sme mali riešiť,” povedal Šeliga a doplnil, že Gučík naviac loboval u politikov za Žilinkove zvolenie.

 

“Preto budeme s kolegami rokovať o zvolaní mimoriadneho ústavnoprávneho výboru a zavoláme si aj generálneho prokurátora Žilinku, aby sa ho mohli aj novinári pýtať na otázky, ktoré sú vo verejnom záujme,” informoval Šeliga a avizoval, že budú s kolegami diskutovať o možnostiach zvolania mimoriadnej schôdze NR SR.

 

Podľa podpredsedu Demokratov Jaroslava Naďa bola mimoriadna schôdza snaha Smeru o prekrytie závažnej kauzy na Vojenskom spravodajstve. “Smeráci a Hlasáci sa takto snažia prekryť zlodejiny svojich nominantov. Prikláňam sa k tomu, aby sme na budúci zvolali mimoriadnu schôdzu a rozprávali sa o korupcii a o tom, akú hanbu nám Fico robí v zahraničí,” povedal Naď.

Podľa Šeligu by demokratické strany mali vylúčiť spoluprácu s Hlasom. “Hovorme aj o tom, prečo demokratické strany či ide o PS, SaS, alebo KDH, nedokážu vylúčiť spoluprácu s Hlasom? Len v dnešný deň na to dostali dva konkrétne dôvody: Hlas sa priamo zúčastňoval na mimoriadnej schôdzi k migrácii. V zahraničnej politike je stratený. A druhý dôvod je kauza Vírus. Na vojenskom spravodajstve sa rozkradlo 74 mil. eur aj za vlády Petra Pellegriniho,” apeloval na kolegov Šeliga. Podľa Šeligu, Pellegriniho srdce ťahá k strane Smer.

 

“Apelujem na všetkých demokratických voličov, aby 30. septembra prišli voliť niektorú z demokratických strán, ja samozrejme budem rád, ak to bude strana Demokrati. Len tak máme šancu na to, aby po voľbách vznikla slušná, Demokratická vláda bez Fica a Pellegriniho. Prosím príďte voliť, stále je 1 mil. ľudí nerozhodnutých” konštatoval Šeliga.


Šeliga sa zároveň vyjadril k Ficovej avizovanej žalobe na prezidentku Čaputovú. “Fico je schopný fakt všetkého. Už chce žalovať prezidentku za riadny výkon svojej funkcie a kontrolu Žilinku. Hanba, stratil zábrany a to sme pred voľbami. Nesmieme vzdať zápas o Slovensko. Keď si toto dovoľuje pred voľbami, čoho bude schopný po voľbách, ak by sa dostal k moci.” uzavrel Juraj Šeliga.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandrák Foto: Týždeň
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies