Introspektívne a príliš špecifické myšlienkové pochody nie sú ojedinelé. Nie ste v tom sami!

NETKY.SK • 28 November 2021, 8:16 • 2 min
Introspektívne a príliš špecifické myšlienkové pochody nie sú ojedinelé. Nie ste v tom sami!

Dnešný konzumný spôsob života často zmazáva hĺbku myšlienok. Sociálne siete dnes propagujú prílišnú povrchnosť, na to podstatné ľudia často zabúdajú - že ľudské telá nie sú iba schránky bez duše. Našťastie, zostali aj ľudia, ktorí sa snažia robiť opak. Čuduj sa svete, je medzi nimi aj mládež!

slovakia

left justify in out

Poznáte Lukáša Horňáčka? Ak nie, určite si o ňom prečítajte. Je mladý, začínajúci spevák. Robí zaujímavú hudbu a píše poéziu. Svoju tvorbu považuje za poslanie a na sociálnej sieti ovplyvňuje nejedného mladého človeka. 

 

img

 

Predstavíš sa nám?
Som Lukáš Horňáček, pochádzam z Tlmáč a mám 29 rokov. Ako 11-ročný som začal s písaním prózy, ale veľmi rýchlo som presedlal na rýmovačky, nakoľko mi to prišlo zábavnejšie a hlavne som prišiel na spôsob, ako sa prejaviť. Ako veľmi plachý chlapec som väčšinu, pre mňa dôležitých viet, nechával trčať za perami.

 

 

Myslím si, že tvorba ktorej sa venujem, či už je to hudba alebo samotné písanie, je špecifická len tým, kým som ja sám, inak som asi neprišiel na nič nové, čo by tu ešte nebolo. Viem len to, že samotná tvorba akéhokoľvek materiálu má pre mňa hlboký zmysel a nepreháňam, ak si myslím, že to môžem nazvať poslaním. Tak to cítim od napísania mojich prvých riadkov...

 

img

 

Aký je tvoj zámer pri autorských veciach?

Chcem sa ľuďom priblížiť a cítiť akúsi mne chýbajúcu jednotu, možno chcem cítiť, že v tom nie som sám. A práve preto svoju tvorbu zverejňujem, aby aj ľudia vedeli, že niektoré ich introspektívne a možno až príliš špecifické myšlienkové pochody nie sú ojedinelé. 

 

 

Povieš nám niečo o najnovšej skladbe?

Skladba Všetko hrá sa nahrávala v LOFT studiu u Jara Žiga ml., produkoval ju Tamás Belicza, a to všetko pod taktovkou Jara Žiga, riaditeľa Akadémie Spevu Slovakia. Točil nás Luky Pulík (LUPIC) v HOPKIRK clube. Bola to super zábava, nakoľko komparz tvorili žiaci z už spomínanej Akadémie Spevu Slovakia, a preto tam vládla skvelá nálada. Skladba chce pôsobiť ľahko, žiadne veľké odkazy, jednoducho trochu odľahčiť situáciu, nakoľko vznikala v čase, keď naplno vypukla pandémia. 

 

Akadémiu Spevu Slovakia nájdete na instagrame aj facebooku. Aktuálneodbočil od svojho sólového projektu TEXTOPIA a venuje sa skupine LUPA (@lupa_kapela) s Patrikom Lakim (@patrik.laki_lines.of.smiles).

 

 

Lukáš je najaktívnejší na instragramovom účte @textopia_arts, a hudbu s klipmi nájdete na youtube kanále Žigo Music House. Skladba Všetko hrá je už dokonca na Spotify.

 

 

Možno vás zaujme: SKUTOČNÝ PRÍBEH žurnalistu, ktorý zbiera odpadky prezlečený za Ninju: „Planétu nezachránim. Ale každý môže urobiť svoje málo!“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona