Policajti odhalili na bratislavskom letisku muža s falošnými dokladmi

NETKY.SK • 16 November 2023, 18:30 • 2 min
Policajti odhalili na bratislavskom letisku muža s falošnými dokladmi

BRATISLAVA - Na letisku M. R. Štefánika policajti zadržali muža, ktorý priletel pravidelnou linkou z Atén s falošnými dokladmi. Prípad sa dostal pod kontrolu Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii, ktorá obvinila muža z trestného činu prevádzačstva.

slovakia

left justify in out

Tento týždeň pristála na bratislavskom letisku pravidelná letecká linka z Atén. Policajti štandardne v takýchto prípadoch kontrolujú doklady pasažierov, inak to nebolo ani v tomto prípade. Pri pobytovej kontrole muža v prítomnosti ženy a dvoch detí, predložil štyri biometrické cestovné pasy Bulharskej republiky. Policajti pri kontrole zistili, že doklady vykazujú znaky pozmeňovania.

 

Policajti pri podrobnejšej kontrole zistili, že žena má pri sebe ďalšie doklady, štyri identifikačné karty Rumunska. Aj tieto doklady vykazovali znaky falšovania. Prizvaný bol tlmočník do arabského jazyka, s pomocou ktorého policajti zistili, že sa nejedná o rodinu, ako to tvrdil muž pri predložení dokladov. Žena a deti povedali, že muž ich mal pred pristátím inštruovať, aby o sebe tvrdili, že sú rodina. Prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a po vykonaní potrebných procesných úkonov muža obvinil z trestného činu prevádzačstvo.


Štátnej príslušníčke Sýrie bolo povereným príslušníkom Mobilnej jednotky PZ Bratislava vznesené obvinenie z trestného činu falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. V prípade maloletých osôb policajti vyrozumeli príslušných pracovníkov ÚPSVaR, ktorí sa o nich postarali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: MV SR / Prezídium PZ, Foto: Polícia Slovenskej republiky / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies