O bodové lístky sa našťastie strachovať nemusel: Kozubovský reaguje na svoje pekelné KO v 3. kole

NETKY.SK • 11 December 2023, 20:00 • 2 min
O bodové lístky sa našťastie strachovať nemusel: Kozubovský reaguje na svoje pekelné KO v 3. kole

BRATISLAVA - Český bojovník Matěj Kozubovský mal pôvodne na RFA 14 zápasiť so Sebastiánom Fapšom. Ten ale musel zo zápasu odstúpiť, a tak Kozubovský dostal náhradného súpera v podobe maďarskej jednotky Csabu Tótha. Zápas bol vyrovnaný po všetkých stránkach až do momentu, kedy český reprezentant poslal svojho súpera poslal k zemi.

slovakia

left justify in out

Csaba Tóth tak natiahol svoju sériu prehier na dva zápasy, keďže v jeho predposlendom súboji prišiel o neporaziteľnosť v súboji s legendou Vladom Idrányim. Kozubovský sa zároveň priblížil k zápasu s Joiltonom Lutterbachom, ktorý je aktuálnym držiteľom titulu. Obaja majú na svojom konte skalp Jakuba Benka a okrem Sebastiána Fapša, ktorý už s Lutterbachom prehral sa aktuálne nikto iný nejaví ako potenciálny vyzývateľ.

 

Očakával taktickejší zápas

Tóth bol počas celého zápasu viac ako dôstojným súperom. V úvode Kozubovského niekoľkokrát nachytal a bol to práve maďarský bojovník, ktorý mal navrch. „Môj zápas bol nakoniec úplne iný, než sme pôvodne plánovali. Mal som zápasiť so Sebíkom Fapšom. Tento súper bol úplne iný, aj keď tlačil. Čakal som, že bude ustupovať a bude viac taktický, ale blbo sa mi proti tomu pracovalo. Bolo to úplne vyrovnané. Dostal som jeden blbý lakeť, ale nakoniec sa to skončilo v môj prospech, takže som spokojný,“ povedal Kozubovský bezprostredne po zápase.
 
Napriek tomu, že sa súboj odohrával v Košiciach, Kozubovského hnala vpred celá Steel Aréna. „Vnímal som podporu miestnych, ktorí za mnou potom chodili aj po zápase a chceli sa so mnou odfotiť. Prijímal som ovácie a spätnú väzbu, že ma ľudia vnímali v dobrom. Mal som tu aj základňu z Českej republiky. Vnímal som, že mi ľudia fandia,“ povedal na margo diváckej podpory.

Do tretieho kola išiel s tým, že prehráva

Prvé dve kolá mali vyrovnaný priebeh a nikto si po nich nemohol byť istý, ako ich na bodovali rozhodcovia. Kozubovský nič nenechal na náhodu a na bodové lístky sa napokon vôbec nemusel spoliehať. „Mala by to byť remíza. Na začiatku 3. kola by to malo byť úplne vyrovnané, ale asi každý zápasník vníma svoj výkon subjektívne. Vnímal som to tak, že prehrávam, tak to vnímam skoro vždy," zhodnotil Kozubovský svoj súboj s Csabom Tóthom.


„Nedokázal som sa do toho dostať, predsa len rok som nemal zápas. Pre mňa bola čerešnička na torte už len to, že som zvládol prípravu a dostal som sa až sem. Aj keby som prehral, bol by to pre mňa úspech. Ale to KO to celé vyriešilo,“ dodal Kozubovský.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies