Lesy SR vykážu za vlaňajšok zisk v hodnote 14 miliónov eur

NETKY.SK • 20 Január 2022, 18:00 • 2 min
Lesy SR vykážu za vlaňajšok zisk v hodnote 14 miliónov eur

BRATISLAVA – Štátny podnik Lesy SR vykáže za minulý rok zisk pred zdanením vo výške viac ako 14 miliónov eur. Informoval o tom vo štvrtok na tlačovej konferencii Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Tibor Kőszeghy.

slovakia

left justify in out

„Vďaka tomu, ako sme 'chytili veci za rohy', môžem dnes povedať predbežné (hospodárske) výsledky roku 2021, ktoré predpovedajú zisk pred zdanením približne 14 miliónov eur, dokonca viac ako 14 miliónov eur, ktorý k pôvodnému rebilancovanému plánu k polovici roka predstavuje plnenie vo výške 576 %,“ spresnil. Výsledok podľa neho dokumentuje, že „veci sa dajú robiť dobre, hlavne keď si dáme pozor na kritické body toho, čo robíme“.

 

img

 

„V rámci novej obchodnej politiky sme zaviedli typológiu zákazníkov, a to podľa veľkosti, teritória, typov drevín, teda podľa charakteru obchodu, ktorí sme s nimi historicky robili, v mnohých prípadoch viac rokov. K tomuto patrí inšpekcia obchodných vzťahov, ktorej cieľom bolo vytypovanie takých obchodných vzťahov, ktoré neprispievajú k pridanej hodnote regiónu alebo SR v podobe spracovania dreva, čiže kde išlo o čisté priekupníctvo,“ priblížil.

 

V rámci novej organizačnej štruktúry sa podľa neho zoštíhlila administratíva štátneho podniku, pretože pôvodná organizačná štruktúra bez veľkých zmien prežívala ešte z čias socializmu. „Zmena organizačnej štruktúry bola bytostne potrebná. Viažu sa k nej aj veľké úspory. My touto zmenou plánujeme ušetriť ročne 4,6 milióna eur, ktoré budeme schopní vrátiť do podniku v podobe lepšieho mzdového ohodnotenia. To bolo dlhodobo podhodnotené, až na úroveň hraničiacu s existenčnými problémami zabezpečovania výrobných úloh,“ dodal Kőszeghy.

 

Možno vás zaujme: Koryto Račianskeho potoka vyčistia, pomôže to pri prívalových dažďoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies