Britániou sa prehnala veterná smršť Malik. Vyžiadala si dve obete

NETKY.SK • 30 Január 2022, 10:06 • 2 min
Britániou sa prehnala veterná smršť Malik. Vyžiadala si dve obete

LONDÝN - Deväťročný chlapec zomrel v sobotu popoludní v anglickom grófstve Straffordshire po tom, ako naňho a ďalšieho muža spadol strom. Oboch po páde stromu previezli do nemocnice. Chlapec zraneniam podľahol, muž zostáva hospitalizovaný.

slovakia

left justify in out

Dve obete na životoch si v sobotu vyžiadala smršť Malik, ktorá zasiahla západnú časť Anglicka a Škótska. Informovala o tom spravodajská stanica Sky News. Padajúci strom v sobotu predpoludním usmrtil aj 60-ročnú ženu v škótskom meste Aberdeen. Pád stromu spôsobila smršť Malik, ktorá zasiahla východnú časť Škótska i Anglicka. Vietor v Škótsku podľa Sky News dosahoval rýchlosť vyše 160 kilometrov za hodinu.

 

img

 

Výpadok elektrickej energie postihol viac ako 130 000 domácností a firiem. Počasie narušilo aj dopravu. Úrady vydali varovanie pred ďalšou smršťou s názvom Carrie, ktorá by mala Spojené kráľovstvo zasiahnuť v najbližších hodinách.

 

Prečítajte si: VIDEO: Robot Ameca poriadne vydesil výskumníkov! Inštinktívne odstrčil ruku konštruktéra

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies