Novela rokovacieho poriadku ostáva na programe aktuálnej schôdze

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:20 • 2 min
Novela rokovacieho poriadku ostáva na programe aktuálnej schôdze

BRATISLAVA - Návrh novely rokovacieho poriadku od koaličných poslancov sa z programu aktuálnej schôdze sťahovať nebude. Plénum dnes nepodporilo iniciatívu predsedu poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richarda Vašečku, ktorý žiadal, aby sa pre veľké napätie o novele v pléne nerokovalo.

slovakia

left justify in out

"Na minulej schôdzi to prinieslo veľké napätie, táto vec stále nie je dohodnutá. Venujme sa vážnejším veciam, toto nie je tá, ktorú Slovensko potrebuje," argumentoval Vašečka.

 

Líder Sme rodina Boris Kollár zase neúspešne žiadal prijať uznesenie parlamentu, v ktorom by poslanci odsúdili fyzické násilie zo strany poslanca Petra Osuského (SaS). Ten dal v júli facku Rudolfovi Vaskému za to, že ho nazval fašistom. V minulosti chcel odsúdiť Osuského konanie aj líder ĽSNS Marian Kotleba, plénum mu však nevyhovelo. Kollár chcel vedieť, či to neprešlo len preto, že to predkladal Kotleba, alebo z dôvodu, že väčšine poslancov nevadí, ak člen parlamentu facká radového občana.

 

Opozičný poslanec Zsolt Simon (nezaradený) neúspešne žiadal, aby ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS) predložila správu o realizácii programu cezhraničnej spolupráce, ako aj informáciu o počte výziev a stave kontrahácií pre Program rozvoja vidieka. Simon tiež neuspel s návrhom, aby vicepremiér Peter Pellegrini (Smer-SD) predložil správu o vyhodnotení čerpania eurofondov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies