REPORTÁŽ: Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann sa vyzliekli donaha v komédii Prvok, Šampón, Tečka a Karel!

NETKY.SK • 28 August 2021, 09:04 • 2 min
REPORTÁŽ: Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák a Martin Hofmann sa vyzliekli donaha v komédii Prvok, Šampón, Tečka a Karel!

Máte krízu stredného veku a chcete sa poriadne zasmiať? Choďte si do kina pozrieť českú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Štyria kamaráti v podaní českých hviezd – Martina Pechláta, Davida Švehlíka, Hynka Čermáka a Martina Hofmanna – vyhlásili kríze vtipnú a svojráznu vojnu. Rozhodnú sa plniť odvážne výzvy a prvou z nich je vyzliecť sa na verejnosti donaha. Pozrite si reportáž Netiek s exkluzívnymi rozhovormi s režisérom aj s hercami, ktorí prezradili, ako sa im nakrúcali nahé scény. A nenechajte si ujsť neuveriteľný smiech režiséra Patrika Hartla, ktorý je podobný Fantomasovmu!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Do našich kín prichádza najnavštevovanejší film roka v Českej republike. Výnimočnú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel nakrútili podľa rovnomenného knižného bestselleru Patrika Hartla, najúspešnejšieho českého spisovateľa súčasnosti. Ten si film zároveň aj sám režíroval. Snímka rozpráva príbeh štyroch kamarátov, ktorí si na triedn kríze stredného veku v podobe bizarnej hry, v ktorej musia plniť odvážne úlohy. 

 

img

 

„Týmto filmom som si splnil sen. Keď som vymyslel príbeh Prvoka, Šampóna, Tečky a Karela, tak som túžil, aby z toho bol film. Vyštudoval som réžiu a chcel som nakrútiť film podľa svojich predstáv. A to sa mi v tomto filme podarilo. Je to nákladné a náročné, len príprava trvala päť rokov. Vo filme mám obsadenie snov, hereckú ligu majstrov. Vedel som presne, ktorí herci budú hrať hlavné úlohy. Každý z nich je testosteronové hovädo, tiger, ktorý má svoj šarm, každý trochu iný. Najväčším problémom bolo časovo ich zladiť,“ prezradil autor knihy, scenárista a režisér Patrik Hartl, ktorý je známy  svojským a neuveriteľným smiechom.  

 

img

 

Film je o kamarátstve a aj o tom, aké ťažké je niekedy nepodvádzať. Nielen svoju ženu alebo najbližšieho priateľa, ale aj sám seba. Štvorica štyridsiatnikov sa pokúsi vrátiť do čias puberty a nájsť v sebe odvahu urobiť poriadnu „kravinu“ ako zamlada. Kto splní úlohu, nie je „sráč“. V hlavných úlohách sa predstavil Martin Pechlát ako Prvok, David Švehlík ako Šampón, Hynek Čermák ako Tečka a Karel nesie tvár Martina Hofmanna.

 

„Karel je úspešný muž v práci a neúspešný doma. Muž v kríze vzťahu, existenciálnej a potom aj profesionálnej. Začína sa správať absolútne neštandardne. S Partikom Hartlom sme dlhoroční priatelia, a to je k tej práci pridaná hodnota,“ hovorí česká herecká hviezda Martin Hofmann.

 

img

 

V snímke Prvok, Šampón, Tečka a Karel si v malých a vedľajších úlohách zahralo vyše päťdesiat populárnych českých aj slovenských hercov. 

 

„Patrik Hartl je úžasná persona, ktorá sa úžasne smeje, ale aj úžasne dáva najavo všetko. Či sa mu to páči, či sa mu to nepáči. Takže sme sa museli snažiť, aby sa mu to páčilo. On je taký perfekcionista. A keďže si to sám napísal, tak to chcel mať podľa svojich predstáv. Bolo to náročné, ale stálo to za to,“ s úsmevom konštatovala herečka Zuzana Norisová.

 

img

 

Diváci sa môžu tešiť na mená ako Jana Kolesárová, Petra Polnišová, Tomáš Maštalír, Soňa Norisová, Ľuboš Kostelný, Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer, Daniela Kolářová, Barbora Poláková, Hana Vagnerová, Kristýna Boková, Jiří Mádl či Kryštof Hádek. Viac sa dozviete v reportáži Netiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies