Zažite autentickú slovenskú dovolenku na niektorom z našich rančov, salašov či dvorov

NETKY.SK • 17 Apríl 2024, 10:00 • 2 min
Zažite autentickú slovenskú dovolenku na niektorom z našich rančov, salašov či dvorov

Ste unavení z civilizácie a ruchu mesta? Nepotrebujete nič iné, len kus autentickej prírody a jednoduchý oddych vo vidieckom prostredí, spojený s našimi najlepšími tradíciami?

slovakia

left justify in out

Nič ľahšie! Aj na Slovensku je veľa miest, kde vám takýto zážitok ponúkajú. Návrat k prírode, jednoduchosti, k tomu možnosť ochutnať niečo čerstvé, domáce, či obdivovať okolitú krajinu z konského chrbta – to všetko vám ponúkajú salaše, ranče, dvory či iné agroturistické zariadenia, ktoré nájdete po celom Slovensku.

Stačí si len vybrať. Inšpirujeme vás niektorými z týchto úžasných miest?

Salaš Zbojská – Zbojnícky dvor

Zbojnícky dvor ponúka netradičné ubytovanie na salaši, kde sa budete zobúdzať s bečaním ovečiek, erdžaním koní či brechotom salašníckych psov. Bača a valasi vám ukážu, ako sa starajú o ovečky, ako sa vyrábajú oštiepky, ako sa žije na takom salaši...
Okrem toho si tu môžete vychutnať zbojnícke kúpele, jaskynný saunový svet, zajazdiť si na hucúľoch, či vyskúšať cykloturistiku v sedle Zbojská. Zájdite si na vyhliadkovú vežu Zbojská priamo na území Národného parku Muránska planina, prejdite sa jedinečnou ozubnicovou železnicou z Tisovca do Pohronskej Polhory. Navštívte náučný zbojnícky chodník legendárneho tisovského zbojníka Jakuba Surovca a jeho zbojníckej družiny, ktorý začína práve na Zbojníckom dvore.

Ranč Šugov

Romantika ako vyšitá! Ranč Šugov pri Medzeve nájdete priamo uprostred Slovenského krasu, v Šugovskej doline. Ubytovanie v lese pri rybníku je naozaj jedinečné aj kvalitné.

Ide o príjemný penzión rodinného typu, kde môžete zažiť nezabudnuteľnú oslavu, narodeniny, svadbu, firemné párty s opekačkami… Prostredie ponúka skvelé výlety do okolia pešo či na bicykli, môžete si zajazdiť na koni, či len tak vychutnávať to ticho a krásu okolo.

Detská farma Gazdáčik

Pri Banskej Belej v nádhernom prostredí Štiavnických vrchov nájdete hotový raj pre deti. Detská farma Gazdáčik je zameraná  na špecifický prístup k výučbe jazdenia detí na koni, vrátane hipoterapie.

Okrem toho sa tu môžete naučiť veľa o ekohospodárení, stať sa načas chovateľmi poníkov, kôz, psov, mačiek, ovečiek. Deti si môžu vyskúšať kosenie trávy, zber sena, čistenie stajní, dozvedieť sa o výrobe domáceho lekváru, dojení kôz, sušení byliniek…

Penzión sv. Mitro – Gazdovský dvor

Penzión nájdete v Turčianskych Kľačanoch a ponúka príjemnú dovolenku na slovenský spôsob – s domácími špecialitami v reštaurácii a posedením pri kozube.

Penzión je súčasťou ovčej farmy, takže môžete ochutnať čerstvé jahňacie, ale aj dozvedieť sa niečo nové o výrobe syrov či zajazdiť si na koni.

 

Vodný svet Sebedražie

Tento slovenský unikát sa nachádza 20 kilometrov od Kľačna a nájdete tu jedinú račiu farmu u nás. Môžete pozorovať ako taký chov raka vyzerá, uloviž si zopár rýb, ochutnať čerstvého grilovaného pstruha.

V areáli tiež môžete navštíviť pirátsku loď, zahrať si golf, minigolf, či obdivovať originálne drevené a kamenné umelecké diela v galérii pod holým nebom. Rekreačno-oddychový areál je skvelým miestom pre celé rodiny, kde si nájdete každý niečo pre seba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Foto: zilinskyturistickykraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies