VIDEO: Nenechajte si ujsť deň otvorených dverí Ekocentra v Čunove. Pripravený je bohatý program

NETKY.SK • 17 Apríl 2024, 20:00 • 2 min
VIDEO: Nenechajte si ujsť deň otvorených dverí Ekocentra v Čunove. Pripravený je bohatý program

Už túto sobotu 20. apríla môžete nazrieť do novovybudovaného Ekocentra v Čunove. Nachádza sa v areáli čunovského kaštieľa, ktorý Bratislavský samosprávny kraj komplexne zrevitalizoval. Bývalú ruinu kaštieľa župa nielen zrekonštruovala, ale premenila ho na unikátne environmentálno-vzdelávacie centrum. Premenou prešla aj priľahlá záhrada. To, čo tu návštevník uvidí, je absolútne neporovnateľné s tým, ako to tu vyzeralo pred tromi rokmi. Interiér plný interaktívnych náučných expozícií či záhrada odhaľujúca tajomstvá flóry Dunajských luhov.

slovakia

left justify in out

Široká verejnosť každej vekovej kategórie si výsledok rekonštrukcie a novovybudované Ekocentrum môžu prísť pozrieť počas Dňa otvorených dverí už túto sobotu 20. apríla 2024 od 9:30 do 17:00 hodiny.

Na návštevníkov čaká bohatý program, sprievodné podujatia, environmentálne workshopy s odbornými lektormi, tvorivé dielne zamerané na lužné lesy a Dunaj, animátori či kultúrne vystúpenia. Chýbať nebudú poznávačky prírodnín, ako aj prezentácia najväčších mýtov a hoaxov o životnom prostredí či ukážka živých plazov a obojživelníkov.

V rámci kultúrneho programu si organizátori pripravili aj ekologicky zamerané predstavenia. Počas dňa sa môžete prejsť aj funkčnou záhradou zameranou na praktickú environmentálnu výchovu. Bratislavská župa tu obnovila zeleň, vysadila stromy, kroviny, vybudovala biotopové jazierko, altánok, exteriérovú učebňu a informačné panely. Rovnako budete mať možnosť spoznať aj niektoré druhy obojživelníkov a plazov a dozviete sa zaujímavé informácie o živote a ochrane dravcov na Slovensku. Na komentovanú prehliadku k Čunovskému ramenu vás zoberie Daphne – Inštitút aplikovanej ekológie zameraný na ochranu prírody a environmentálnu výchovu.

V budove revitalizovaného kaštieľa sa zase nachádza interaktívna expozícia zameraná na rôzne oblasti prírodného dedičstva regiónu, môžete si tu vyskúšať či skočíte tak ďaleko ako lúčny koník, naučíte sa rozoznať spev vtákov podľa hlasu či vôňu bylín. Dozviete sa veľa zaujímavého o bobroch, zistíte ako vidí hmyz a prostredníctvom virtuálnej reality sa budete plaviť lužným lesom vnútrozemskej delty Dunaja. V reálnom modeli traktora sa pomocou interaktívnej hry naučíte spôsoby trvalo udržateľného poľnohospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Bratislavský samosprávny kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies