Nová stanica pražského metra má 32 schodov bez eskalátora - pomáhajú nosiči

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 17:33 • 2 min
Nová stanica pražského metra má 32 schodov bez eskalátora - pomáhajú nosiči

PRAHA - Cestujúca verejnosť v pražskom metre, kde v pondelok slávnostne otvorili štyri nové stanice na trase A, si od dnešného rána zvyká na doteraz nezvyčajný jav: dvoch bezplatných nosičov batožiny na stanici Veleslavín, z ktorej ide autobus na medzinárodné Letisko Václava Havla v Ruzyni. Chýba v nej totiž eskalátor z vestibulu k zastávke autobusu, preto cestujúcim pomáhajú s kuframi prekonať 32 schodov dvaja mladí muži.

slovakia

left justify in out

Ich služby financuje zatiaľ majiteľ letiska Český Aeroholding, informoval server Novinky.cz. Jeden z nich dnes pred poludním povedal, že s kolegom vyniesli už asi stovku kufrov, pracujú od 5.00 h rannej do 22.00 hodiny večer a radosť z ich služby majú podľa neho najmä cudzinci. Domácich cestujúcich oslovujú skôr sami, pretože sú hanbliví vypýtať si pomoc.

 

Námestník pražskej primátorky pre dopravu Petr Dolínek (ČSSD) Novinkám.cz povedal, že stanica "Veleslavín bude kľúčová pre spojenie s letiskom. Je tak logické, že tu bude veľký pohyb ľudí s ťažkou batožinou. Budeme urýchlene hľadať najlepšie riešenie terajšieho nevyhovujúceho stavu".

 

Gesto Českého Aeroholdingu označil za "pekné, ale rozhodne to nemožno považovať za dlhodobé riešenie, ak by sme nechceli obohatiť Prahu o ďalšiu turistickú atrakciu" - teda zmienených nosičov, citovali ho Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies