EURO 2020: Rím sa vyhol veľkej tragédii! Pri Stadio Olimpico bola nahlásená bomba len pár chvíľ pred zápasom!

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 22:17 • 2 min
EURO 2020: Rím sa vyhol veľkej tragédii! Pri Stadio Olimpico bola nahlásená bomba len pár chvíľ pred zápasom!

Pred dnešným futbalovým zápasom EURO 2020 medzi Talianskom a Švajčiarskom, ktorý sa odohráva v Ríme na Stadio Olimpico, bola nahlásená bomba len pár metrov od tohto štadióna.

slovakia

left justify in out

Dnešným dňom odštartovali druhé zápasy skupinovej časti futbalového EURA 2020. Večerný šláger bol však mimoriadne ohrozený, navyše bez výstrahy. 

 

img

 

Zápas sa začal podľa plánovaného harmonogramu a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa malo stať niečo strašné. 

 

Taliansky denník Corriere dello Sport informoval, že asi o 17.40 h miestneho času bolo policajné riaditeľstvo v Ríme informované o prítomnosti automobilu s podozrivými vodičmi. Telefonát mal prísť cez spoločnosť Tito Spiri. 

 

img

 

Bomba v automobile sa nakoniec našla v štvrti Prati, len pár kilometrov od štadióna. Okolo prechádzalo veľa fanúšikov, aby sa dostali na štadión, a niekoľko ciest bolo zablokovaných, aby umožnili pohodlný vstup ľudí na dnešný zápas. 

 

Po nahlásení bomby sa priľahlé ulice uzavreli a na mieste zasahovali policajné zložky, ktoré zistili, že ide o skutočnú výbušninu. 

 

 

Pyrotechnikom sa našťastie podarilo bombu zneškodniť, vyšetrovania však naďalej prebiehajú. Cez evidenčné číslo sa zistilo, že auto patrí Marcovi Andreovi Dorianovi, majiteľovi firmy, ktorá sa zaoberá prestavbou parkov a historických víl v Ríme. 

 

img

 

Zariadenie obsahujúce strelný prach a skrutky bolo umiestnené na inteligentnej jednotke, ktorá podľa pyrotechnikov zasahujúcich na mieste mohla kedykoľvek explodovať. 

 

"V automobile Marco Doria, bola nájdená bomba. Strašná skutočnosť, vyjadrujem svoju úplnú solidaritu," napísala na Twitteri starostka Ríma Virginia Raggi.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies